IZBORI 2022Politika

Vučić: Narod neće u NATO, za par dana predstavljamo sisteme koji su među najsavremenijim u svetu (FOTO)

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da narod Srbije „ne da i neće u NATO“. On je na prvom predizbornom skupu SNS, održanom u Merošini, rekao da narod Srbije „voli svoju vojnu neutralnost i svoju a ne tuđu vojsku“.

„Narod hoće da imamo snažnu vojsku, da Srbiji niko nijednog sekunda ne može da zapreti. Za nekoliko dana ćete videti koliko je Srbija danas snažnija, obradovaćemo vas nekim sistemima koji su među najsavremenijim u svetu. Nikada više Srbija neće biti lak plen bilo kome“, kazao je lider SNS.

Ocenio je da je pred Srbijom „mnogo iskušenja“ zbog kako je rekao, situacije u Evropi i svetu.

„Pred nama neće biti lak period ali za razliku od nekih drugih država, neće biti gladi. Danas imamo svega dovoljno a sad ćemo polako da uvećavamo rezerve gasa i nafte i naftnih derivata“, kazao je Vučić.

Ponovio je da je Srbija na evropskom putu, ali i da neće „kvariti“ odnose sa Rusijom i Kinom „zato što to neko od nje traži“.

„Mi već sedam-osam godina slušamo kako nećemo moći da budemo dobri sa svima, kako ne možemo da sedimo na dve stolice a ne razumeju ti da imamo samo jednu, srpsku stolicu koju volimo više od svih i koju nikom nizašta ne damo. Mi smo radili tiho i polako, čuvali Kosovo i Metohiju, naš narod gde god da živi na prostoru bivše Jugoslavije. Nije bilo ratova ni Oluje ni Bljeska“, rekao je Vučić.

Dodao je da je SNS od dolaska na vlast izgradila više kilometara autoputeva nego bilo koja vlast u istoriji Srbije.

„Uradili smo pruge za koje smo zaboravili kako izgledaju, vozovi će biti jeftinije prevozno sredstvo nego automobili. Gradimo i rekonstruišemo aerodrome, bolnice, muzeje, vrtiće“, kazao je Vučić.

Najavio je da će u Merošini biti izgrađena kanalizacija i vodovodna mreža, da će biti obnovljena osnovna škola kao i da će u Oblačinsko jezero biti uloženo oko pet miliona evra.

„To su promene kakve Merošina nije videla od Drugog svetskog rata“, rekao je Vučić i pozvao građane da 3. aprila izadju na izbore i biraju kako je rekao, izmedju budućnosti i prošlosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com