DruštvoU fokusu

Vučić na Sretenje u Nišu predstavlja novi sistem za “elektronsko ratovanje”

Tokom obilaska statičkog prikaza Vojske Srbije u kasarni na Topčideru u Beogradu, predsednik Srbije najavio je da će 15. februara, na Sretenje, u Nišu javnosti biti predstavljen novi sistem za elektronsko ratovanje "repelent-1", koji je Srbija kupila od Ruske Federacije.

U pitanju je sistem za elektronsko ratovanje, a ova vest je usledila kao iznenađenje jer je dogovor o nabavci “repelenta” ostao u senci nabavke drugog ruskog sistema, slične namene – “krasuhe”.

“Repelent-1” je sistem namenjen za ometanje i obaranje bespilotnih letelica i malogabaritnih dronova, sa akcentom na suzbijanje čitavih rojeva vazduhoplova. Ovaj sistem može da otkrije i onesposobi protivničke dronove, čak i one izrađene od kompozitnih materijala, malih dimenzija i sa malim odraznim površinama, na daljinama do 30 kilometara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. S kim ćemo sada da ratujemo ? Arči tuđe pare, oće da gradi nacionalni stadion a ljudi umiru zbog lista čekanja na svim mogućim klinikama! Jel to ta naprednjačka briga za građane, o čemu svakodnevno pričaju? Ustav se gazi na svakom koraku, kriminalci preuzeli više od pola Srbije pod svoje a oni se bore protiv izmišljenih neprijatelja. Svoje građane teraju u geto , srednja klasa je nestala, poštenje je najnepoželjnija osobina , mediji su, jedan po jedan, okupirani i sa njih su proterani svi koji kritikuju ovo o čemu pišem.
    Zlo i zli su zavladali našom Srbijom. Nemojte da ćutite i da trpite jer će mečka zaigrati i na vaša vrata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com