Društvo

Vučić na prikazu tenkova u Nišu najavio novo povećanje plate za vojnike

U kasarni „Mija Stanimirović“ u Nišu danas je predstavljeno 11 novih tenkova T-72 MS i 10 oklopnih vozila BRDM2, a prikazu su prisustvovali, između ostalih, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Zahvaljujući Ruskoj Federaciji i predsedniku Vladimiru Putinu na vrednoj donaciji u tenkovima i oklopnim vozilima, Vučić je istakao da su naši tenkisti zadovoljni novim tenkovima jer imaju snažniju balističku zaštitu, bolje upravljanje i navigaciju.

„Ovo je značajan pomak za našu kopnenu vojsku. Očekujemo još tenkova i oklopnih vozila. Očekujemo da dodatno osnažimo našu vojsku i učvrstimo ideju o vojnoj neutralnosti koja je postala deo naše strategije i deo naših političkih uverenja. Smatramo da je najbolje da sami čuvamo svoje nebo i svoju zemlju, da uvek budemo osposobljeni za to, kako bi mogli da odvratimo svakog potencijalnog agresora na našu zemlju“, izjavio je Vučić.


Najavio je mogućnost dodatnog, vanrednog povećanja plata za pripadnike vojske u 2021. godini, pored povećanja od pet odsto, koje će dobiti ceo javni sektor, pa i zaposleni u Vojsci.

„Gledaćemo da povećamo plate zbog toga što uvek imamo ljude koji nam odlaze iz vojske zbog većih plata u privredi i na drugim mestima. Nastojaćemo da povećamo dodatno platu za vojnike i podoficire kako pojačali njihovu želju za ostankom u vojsci, takodje i time što ćemo im pod povoljnim uslovima omogućiti rešavanje stambenog pitanja“, istakao je Vučić.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izrazio je danas u Nišu zadovoljstvo što se stabilno realizuju planovi u ugovori između Rusije i Srbije i dodao da će dve zemlje nastaviti saradnju u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi.

Prema njegovim rečima Rusija je zadovoljna što se stabilno realizuju planovi i ugovori između predsednika Srbije i Rusije, u svim oblastima, kao i u ovom koji se odnosi na daje jačanje vojne sposobnosti Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com