Ekonomija

VUČIĆ: Mnogo smo uložili u Niš

Nikada kao sada nije ulagano u Niš i izgradnju Niša. Grade se fabrike, bolnice, putevi, pruge. Niš postaje raskršće puteva.

Uradili smo mnogo ali uradićemo još, poručio je Vučić tokom obraćanja novinarima u Pukovcu gde je primio drugu dozu vakcine.

“Ne možete svaki put ili prugu da renovirate za nekoliko godina a da ih stotinu ili dvesta godina niste pipnuli.Ko je od nas išao prugom Beograd-Niš i kada samo išli poslednji put.I ko danas uopšte koristi prgu osim na relaciji Beograd-Valjevo ili Beograd-Vršac. Zaboravili smo kako izgledaju vozivi ali sada pričamo o tome kako ćemo do Trupala da idemo 200 kilometara na sat i kako će Beograd-Niš biti na dva sata vožnje vozom.To su ogromne promene i za to smo obezbedili još 700 miliona evra iz Evropske unije“, kazao je Vučić i dodao da će samo za deonicu Niš-Dimitrovgrad biti bili izdvojeno 260 miliona evra.

On je rekao da se radi i rekonstrukcija terminala na niškom aerodromu.

“Radi se rekonstrukcija terminala na niškom aerodromu kao i nova zgrada kontrole leta i verujem da će čim prođe pandemija koju ćemo pobediti vakcinacijom da ćemo moći da povećamo drastično sve brojeve vezane za niški aerodrome, broj letova i broj putnika. Niš će biti jedna od važnih vazduđnih luka”, kazao je Vučić.

Dodao je da je mnogo para uroloženo u Niš.

“Ne pamtim vreme u koje je više uloženo u Niš. Pogledajte kako izgleda Naučno-tehnološki park. Ponosimo se njime. Pogledajte kako nam izgledaju sve fabrike u Nišu. Uradjen je put od Niša preko Pirota do granice sa Bugarskom, autoput do granice sa Severnom Makedonijom. Sada radimo prugu. Uložićemo oko dve milijarde samo od Beograda do Severne Makedonije, a samo Beograd-Niš biće oko milijardu i sto do milijarde i dvesta, a najteža deonica je Grdelička klisura. To su ulaganja koja Niš stavljaju na jedno od najznačajnijih mesta ne samo u Srbiji već u celom regionu. Moravski koridor povezaće Niš sa Zapadnom Srbijom. Mnogo toga je urađeno, a stalno dolaze novi investitori koji su zainteresovani za Niš”, zaključio je Vučić.

Nabavio  je da će  u maju ili junu otvoriti novu kinesku fabriku  u Nišu kojoj će biti upošljeno1000 ljudi.

“Ima još investicija iz Evrope i Kine, tako da se verovatno u narednih mesec i po dana vidimo u Nišu”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com