Zdravlje

VUČIĆ: Gradiće se Gradska bolnica kod Naučno tehnološkog parka

Ideja o izgradnji Gradske bolnice potekla je od ministra Zlatibora Lončara i direktora UKC Niš dr Zorana Perišića i sada svi veliki gradovi traže opšte bolnice, recimo i Kragujevac, kako ljudi ne bi zbog loma ruke išli u Klinički centar, kazao je predsednik Aleksandar Vučić.

              “Krenuli smo i imamo projekat za  Vojnu bolnicu u Nišu i za  to smo izdvojili, ako ne grešim, sedam miliona evra. Cilj je da se bolnica u potpunosti renovira i da mogu da je koriste i civili u  Nišu. Opšta bolnica bi nas koštala sa opremom ne manje od 30 pa čak i 35 miliona evra.  Nije ni to problem, lokacija je predviđena kod Naučno tehnološkog  parka, ali još nemamo projekat, na njemu sada počinjemo da radimo”, kazao je Vučić i dodao da ne može da obeća kada će opšta bolnica biti izgrađena ali će početi da se gradi.

Govorio je i o bolnici u Knez selu za koju se u javnosti pojavila vest da će to imanje biti prodato.

 “Naši stručnjaci su izračunali da će mnogo skuplje biti renoviranje  i rekonstrukcija te bolnice nego da izgradimo novu. Ako bilo šta budemo radili po tom pitanju u Knez selu onda će to biti nova bolnica i to za plućne bolesnike. Odluku o tome doneće stručni ljudi. Novca imamo  dovoljno i verujem da ćemo moći da ga uložimo ne u rekonstrukciju već u izgradnju  onoga što je najbolje”, istako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button