DruštvoPolitika

Vučić dva dana u Nišu, na skupu svih visokih vojnih starešina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da za nekoliko dana kreće izgradnja puta Niš-Pločnik. To je put, prema njegovim rečima, koji je veoma važan za Toplicu, ali u budućnosti za i naš narod na Kosovu i Metohiji, posebno Gračanici, Kosovskom Pomoravju i Sirinićkoj Župi. Vučić je najavio i da će boraviti dva dana u Nišu gde će razgovarati sa vojnim starešinama.

On je rekao da Srbija ima dobru vojno-tehničku saradnju sa Ruskom federacijom, ali i sa Francuskom Republikom.

“Uskoro ću ili 4. i 5. decembra, ili 11. i 12. dva, ili tri dana provesti u Nišu, pa ćemo tamo imati skup svih visokih vojnih starešina. Moramo da radimo i na dokumentima za našu vojsku, gde ćemo analizirati i tačno pokazati šta Srbija radi, čini i ulaže. Tačno je da Srbija ulaže mnogo više, zato što može, zato što je naša ekonomija snažnija, ja mislim da je svakome jasno da bi smo bili lak zalogaj i lak plen svima koji Srbiji ne žele dobro da to ne činimo”, kazao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na naoružavanje zemalja u regionu.

“Živimo u okruženju koje je teritorijalno manje od Srbije, da se ubrzano  naoružavaju, i mi ne pravimo problreme,. Razumemo igru, shvatamo šta radite. Pitamo li zašto je neko dobio američka vozila bredli, pancir haubice, hel fajer rakete? Pratili smo sve i reagovali, uradili svoju posao. Imate pravo da naoružavate zemlje, samo nemojte nama da govorite da ostanemo goli i bosi”, istakao je predsednik Srbije.

Najavio je takozvana pozitivna iznenađenja do marta.

“Srbija će imati snažnu i moćnu armiju. Kada nas porede sa JNA, naša vojska će biti sposobnija i brža… Imaćemo i najbolje protivpožarne avione, zavisi od naše ekonomije. Ljudi ne moraju da brinu. O tome vodim računa na dnevnom nivou”, rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Sprema se pista za šiptare, kakvi Srbi. Srbi su, ono malo što je ostalo, s druge strane Kopaonika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com