DruštvoPolitika

Vučić dva dana u Nišu, na skupu svih visokih vojnih starešina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da za nekoliko dana kreće izgradnja puta Niš-Pločnik. To je put, prema njegovim rečima, koji je veoma važan za Toplicu, ali u budućnosti za i naš narod na Kosovu i Metohiji, posebno Gračanici, Kosovskom Pomoravju i Sirinićkoj Župi. Vučić je najavio i da će boraviti dva dana u Nišu gde će razgovarati sa vojnim starešinama.

On je rekao da Srbija ima dobru vojno-tehničku saradnju sa Ruskom federacijom, ali i sa Francuskom Republikom.

„Uskoro ću ili 4. i 5. decembra, ili 11. i 12. dva, ili tri dana provesti u Nišu, pa ćemo tamo imati skup svih visokih vojnih starešina. Moramo da radimo i na dokumentima za našu vojsku, gde ćemo analizirati i tačno pokazati šta Srbija radi, čini i ulaže. Tačno je da Srbija ulaže mnogo više, zato što može, zato što je naša ekonomija snažnija, ja mislim da je svakome jasno da bi smo bili lak zalogaj i lak plen svima koji Srbiji ne žele dobro da to ne činimo“, kazao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na naoružavanje zemalja u regionu.

„Živimo u okruženju koje je teritorijalno manje od Srbije, da se ubrzano  naoružavaju, i mi ne pravimo problreme,. Razumemo igru, shvatamo šta radite. Pitamo li zašto je neko dobio američka vozila bredli, pancir haubice, hel fajer rakete? Pratili smo sve i reagovali, uradili svoju posao. Imate pravo da naoružavate zemlje, samo nemojte nama da govorite da ostanemo goli i bosi“, istakao je predsednik Srbije.

Najavio je takozvana pozitivna iznenađenja do marta.

„Srbija će imati snažnu i moćnu armiju. Kada nas porede sa JNA, naša vojska će biti sposobnija i brža… Imaćemo i najbolje protivpožarne avione, zavisi od naše ekonomije. Ljudi ne moraju da brinu. O tome vodim računa na dnevnom nivou“, rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button