Virus KoronaZdravlje

VUČIĆ: Do kraja decembra imaćemo vakcinu protiv kovida

Srbija je obezbedila 1.800.000 doza vakcina, rekao je u obraćanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

“Zajedno sa Vladom Srbije krenuli smo u potragu za vakcinama, da na najbrži mogući način nabavimo najbezbednije vakcine za građane i da prekinemo katastrofalne uticaje koje korona ima na život ljudi u Srbiji i na ekonomiju. Do sada smo preko Kovaks sistema obezbedili za kraj ove i narednu godinu 1.800.000 doza, biće reč verovatno o Fajzer-Biontek vakicni, pregovaramo i sa kineskim i ruskim partnerima. U svakom slučaju daćemo sve od sebe da obezbedimo što je moguće više vakcina i da završio borbu protiv kovida kao jednu od najuspešnijih zemalja u Evropi. Važna poruka za građane je da ćemo pre kraja decembra imati prve vakcine u našoj zemlji. “, istakao je Vućić.

On je dodao da vakcine najpre biti namenjene pripadnicima vojske, policije, zdravstvenim radnicima i rizičnim grupama.

Vučić je poručio da će država dati sve od sebe da obezbedi što je moguće više vakcina kako bismo borbu protiv COVID-19 završili kao jedna od najuspešnijih zemalja u Evropi, kao što danas izgleda, uprkos gubicima i teškoćama kojima smo bili izloženi.

Pre kraja decembra imaćemo prve vakcine u zemlji, a verujemo da ćemo uspeti da obezbedimo dovoljno vakcina, jer to nije pitanje političkog opredeljenja, nego pitanje zdravlja, zaključio je on.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com