Društvo

Vučić danas u Nišu na prikazu naoružanja i opreme

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nizom manifestacija danas u Nišu uoči Sretenja obeležava Dan državnosti Republike Srbije.

Sretenje se proslavlja u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je u Orašcu podignut Prvi srpski ustanak i isti datum 1835. godine, kada je u Kragujevcu donet prvi moderni ustav Srbije.

Danas od 14 časova organizovan je prikaz naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, gde će posetioci moći da vide deo najsavremenijih sredstva naoružanja i vojne opreme kojima raspolaže Vojska Srbije.

Pripadnici Garde Vojske Srbije, u 16 časova izvršiće počasnu artiljerijsku paljbu, na tri lokacije: sa Savske terase na Kalemegdanu, sa Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu i sa Niške tvrđave u Nišu.
Građani Srbije moći će da vide prelet avijacije nad Beogradom, Mladenovcem, Kragujevcem, Kruševcem, Nišom, Jagodinom, Požarevcem, Smederevom, Pančevom i Novim Sadom, a helikoptere će imati priliku da na nebu iznad svojih gradova vide stanovnici Kraljeva, Čačka, Valjeva, Gornjeg Milanovca, Kruševca i Niša.

Izložba u Domu vojske Srbije u Nišu

U Domu Vojske Srbije u Nišu toga dana biće otvorena i izložba Vojnog muzeja povodom Dana državnosti pod nazivom „Srbija kroz vreme – 220 godina državnosti“, na kojoj će posetioci biti u prilici da vide eksponate koji su do sada retko izlagani, a koji svedoče o temeljima moderne srpske državnosti i spremnosti naroda i vojske da stečenu slobodu beskompromisno brani.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com