Virus Korona

Vučić: Danas najgori dan do sada, veoma oštre sankcije za one koji ne poštuju mere

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, nakon održanog sastanka sa direktorima kovid bolnica poručio je da je danas, po broju obolelih najgori dan do sada i da se očekuje preko 1.200 novoobolelih.

Do podneva, kako je rekao, bilo je 1.195 pozitivnih pacijenata, a od toga je 602 na teritoriji Beograda, što je više od 50 odsto.

Kako je predsednik Vučić naveo na sastanku su razgovarali o tome kako da se suprotstave visokom broju novozaraženih i narastajućoj zarazi, kao i o tome kako da se obezbedi pravilno funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Brojke brinu, ali uz zabrinjavajuće brojke situacija je značajno bolja nego u sivm drugim delovima Evrope, kazao je Vučić.

On je izrazio posebnu zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju.

“Doneli smo odluku da svi zdravstveni radnici dobiju jednokratnu podršku od 10 hiljada dinara, a da najveće stalno povećanje plata od 1. januara da ide zdravstvenim radnicima”, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da na sastanku nisu govorili o novim merama i da se to ostavlja Kriznom štabu.

“Veoma oštro ćemo sankcionisati one koji ne poštuju uvedene mere i to ćete moći da vidite već u narednim danima. Drugi izbor nemamo. Ne možemo da zatvorimo ekonomiju, život, ali ono što je apsolutno minimalno će morati da se poštuje”, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Iz Nemačke nam stiže još vakcina protiv gripa, proporcionalno broju stanovnika imaćemo najviše vakcina, rekao je Vučić.

On je posebno istakao da će vakcina protiv virusa korona biti besplatna za sve građane.

“Dogovorili smo da nabavimo “Astrazeneku”, preko Poljaka ide, minimalne količine do Nove godine, pa još do marta, ali to je nedovoljno, šta god možemo da nabavimo, mi ćemo da kupimo. Najvažnije je da vakcinišemo zdravstvene radnike, policiju, vojsku, pa onda ugrožene kategorije”, rekao je predsednik.

Član Kriznog štaba dr Miomir Pelemiš istakao je da nove mere, kao ni policijski čas, nisu potrebni, već je potrebno striktno pridržavanje postojećih mera. On je zamolio sve građane da shvate koliko je ozbiljna situacija i da se što striktnije svi pridržavaju mera.

Vučić je na konferenciji za medije naveo da je situacija u KC Niš dobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com