Politika

VUČIĆ: Bio sam za policijski čas. Sutra konačne mere zbog pogoršane epidemiološke situacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u obraćanju građanima Srbie da nasilje neće biti tolerisano i da će svi oni koji su učestvovali u nasilju biti kažnjeni. Kompromisa sa nasiljem i huliganima neće biti, ponovio je Vučić. Očuvaćemo mir i stabilnost. On je kazao da će sutra biti donete konačne mere zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Vučić je pozvao građane da ne izlaze na proteste, ne zato što se plaši nego da ne bi dolazilo do daljih, užasnih zaražavanja. “Evo, nema policijskog časa i šta ćemo sad. Korona nikad nije bila u pitanju”, rekao je Vučić.

“Nije Srbija šaka zobi da je kao ranije uzdrma nekoliko spoljnih službi. Mi smo danas imali teške razgovore. Svakako će biti pooštravanje mera. Otvaramo nove bolnice za Kovid i nećemo imati nigde ništa sem kovid bolnica. Bio sam za uvođenje vanrednog stanja i za policijski čas ali, će Ana i Lončar doneti drugačiju odluku”, rekao je Vučić.

On je dodao da je  protiv toga, i da smatra je da brže ozdravljenje jedino moguće uz zabranu kretanja.

“Ja poštujem svoje saradnike, izneo sam svoj stav. Oni će vas sutra obavestiti o merama. Rekao sam da ću da poštujem mišljenje struke i posle svega što je sinoć bilo za mene bi bilo sramota da pod pritiskom batinaša i huligana odstupim od toga. U ovoj zemlji ne odlučujem ja i ne mogu samo ja da uvodim vanrendo stanje”, rekao je predsednik Srbije.

Foto: RTS leve stream

“Za razliku od nekih ranijih vremena, država je u potpunosti poštovala slobodu okupljanja, slobodu demonstracija, slobodu drugačijeg izražavanja, mišljenja i nikada ni na koji način nije ugrozila to pravo pripadnicima svoga naroda i svojim građanima”, istakao je predsednik.

Vučić je naveo da je protest bio protivzakonit i neprijavljen, u suprotnosti sa svim opštim i posebnim pravnim aktima.

“Dogodilo se to da su lica desničarske orijentacije, a nema nikakve sumnje da je na skupu bilo na početku i onih koji su mislili da su tu zbog korone i zbog svog razumljivog nezadovoljstva zbog mogućnosti pooštravanja mera, napali Narodnu skupštinu”, rekao je Vučić.

Naveo je da učesnici demonstracija govorili o migrantima, “zemlji kao ravnoj ploči”.

“Suočeni sa svim tim, policija je preuzela stvari u svoje ruke i u skladu sa zakonom povratila kontrolu nad objektom i rasterala one ljude koji su bili nasilni, a oni pristojni mirni ljudi su se sami sklonili, jer su videli kako su napadali policajce i nisu želeli da učestvuju”, objasnio je predsedik.

Kako je naveo, nekoliko stotina lica je učestvovalo u nemirima, pet policijskih automobila je uništeno, 43 policajca povređena, jedan ima frakturu lobanje.

“Kompromisa sa nasiljem i huliganima neće biti”, poručio je predsednik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com