DruštvoVirus Korona

Vrtići i škole još uvek neće početi da rade. Ni studenti se ne vraćaju na nastavu

Odgovarajući na pitanje Niškim Vestima o početku rada vrtića, Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo kaže da Krizni štab redovno analizira kompletnu epidemiološku sliku i od svega toga će zavisiti dalji postupci i dalje ublažavanje mera.

 

„Za sada je ta mera, otvaranje vrtića, prerana, tako da će školska deca i deca koja idu u vrtić ostati kod kuće. Neće početi sa radom niti vrtići niti škole, a kada će početi sa radom javnost će na vreme biti obaveštena“, istakao je Gojković.

Ni studenti se ne vrećaju na nastavu. Jedan deo studentskih domova je u pripremi za popunu zdravstvenih ustanova, dok se jedan deo već koristi kao privremene bolnice.

„Za sada nema vraćanja studenata na fakultete. U zavisnosti od daljeg razvoja sitacije studenti će naravno moći da se vrate u svoje studentske centre“, kazao je Gojković.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Gospodo treba obrnutim redosledom, prvo fakulteti, srednje škole, osnovne pa na kraju vrtiće. Mala djeca su najmanje svjesna oko diranja lica, nosenje maski, rukavica itd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com