Društvo

Vrtić “Panda” dobio “maštaonicu”

Vrtić Panda u naselju Branko Bjegović, dobio je maštaonicu. Ona je danas i zvanično otvorena, a u njoj će deca, kako joj i samo ime kaže, moći da maštaju i da razviju svoja dramska umeća.

Oslikana sa dečijim motivima, prepuna kostima, knjiga, oplemenjena ginjol lutkama, ova prostorija pravo je mesto za mališane, koji će putem mašte moći da odu u bajkoviti svet i postati vile, princeze, vitezovi i drugi likovi iz bajki o kojima su do sada samo slušali.

“Deca će kroz ovu maštaonicu upoznati svet knjiga, bajki, glume, pisane i lepe reči. Imaće priliku da maštaju u ovoj divnoj plavoj sobi i da sve svoje želje ostvaruju”, rekla je direktorka Svetlana Mitić.

U njoj se nalazi i pozornica, pa će ono što su ima vaspitači do sada samo čitali, sada moći i da sprovedu u delo.

Za ovakav magičan izgled maštaonice bili su zaduženi sami vaspitači vrtića Panda, a da su u svojoj misiji i uspeli najbolje su pokazala ozarena i srećna lica mališana, kada su zajedno sa direktorkom Predškolske ustanove Pčelica Svetlanom Mitić, presekli vrpcu i zvanično je i otvorili.

“Sve ovo što vidite ovde, ove divne zidove, ovo što je oslikano, zavese, pozornicu, sve su to odradile vaspitačice. Stvorile su jednu podsticajnu sredinu za rast i razvoj dece”, dodala je Mitić.

Ovo nije maštaonica koja je otvorena samo za decu vrtića Panda. Oni će biti domaćini, ali će ovu magičnu sobu obići sva deca Predškolske ustanove Pčelica.

“Svi će imati prilike da se upoznaju sa ovom čarolijom koju smo im pripremili. Deca iz drugih vrtića obilaziće vrtić u različitim terminima, drućiće se i upoznavati, a vaspitači će razmenjivati iskustva”, napomenula je Mitić.

Vrtić Panda inače važi za jedan od najlepših i najopremljenijih vrtića u gradu. U njemu je upisano 250 mališana, a pri vrtiću radi i jedna pripremna predškolska grupa. Sve što se uradi u vrtiću, radi se u dogovoru sa Savetom roditelja, jer kako kažu samo tako, svi zajedno mogu da doprinesu da vrtić u koji borave naši najmlađi bude mesto u koje će se i najbolje osećati.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com