Region

„VRMDZILLA 2020“

U čast planinarske slobode i dostojanstva u selu Vrmdža, u subotu 14. marta, održaće se sedma planinarska tradicionalna „VRMDZILLA 2020“. Akcija je nazvana po legendi o zmaju iz Vrmdžanskog jezera.

Vrmdža, selo na severu sokobanjske kotline, u podnožju planine Rtanj, svake godine privlači veliki broj turista iz Srbije i inostranstva.

Prijava planinara je na brdu Crkovac (crkva Sv. Trojice) u 9 sati. Vrmdžarasta staza duga je 9 kilometara, a Vrmdžena staza oko 15 kilometara. Na stazi će biti vodiči PD „Oštra čuka“. Staza je obeležena planinarskim oznakama i namenjena je svim starosnim kategorijama.

Foto: D.M.

Pre dodele zahvalnica biće priređen kulturno-umetnički program, a za sve planinare obezbeđen je besplatni ručak. Akcija „Vrmdzilla 2020“ i ove godine se bavi humanitarnom akcijom „Čepening“. Svaki planinar „platiće“ pasulj jednim plastičnim čepom.

Organizatori akcije su: MZ Vrmdža, PD „Oštra čuka“ i Udruženje mladih „UM“ iz Sokobanje. Prijava se može izvršiti do 11. marta 2020.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com