Zdravlje

Vraćaju se pacijenti u novi Klinički centar, svi moraju da budu testirani

Nova zgrada Kliničkog centra Niš izašla je iz sistema kovid bolnica i od danas počinje sa normalnim rado. Svi pacijenti koji su prebačini u Vojnu bolnicu u trenutku prelaska ove zdravstvene ustanove u kovid sistem, danas će biti vraćeni.

Zamenik direktora KC Niš Vladan Ćosić rekao je za RTS da su pacijenti u Vojnoj bolnici testirani na koronavirus i tokom dana će negativni biti prebačeni u novu zgradu Kliničkog centra. Na ulazu u Klinički centar svi moraju proći trijažu.

 

Ćosić objašnjava da će svaki pacijent koji dolazi sa uputom morati da donese i papir o kovid statusu ne stariji od 72 časa.

„Prvi pacijenti su već prebačeni u novu zgradu Kliničkog centra, to su pacijenti iz našeg Urgentnog centra, sa intenzivne nege. Uglavnom se radi o kardiološkim, neurološkim pacijentima, pacijenti sa endokrinologije i hematologije“, istakao je Đorđević.

Pacijenti iz Vojne bolnice biće prebačeni danas. Svima su urađeni testovi na kovid i svi oni koji su negativni biće prebačeni u Klinički centar Niš rekao je Đorđević i dodao da je kod tri pacijenta test bio pozitivan.

Tokom poslednjih 10 dana zgrada je pripremana za povratak u sistem, kao i instrumenti, mašine i osoblje. Izvršeno je generalno čišćenje, dezinfekcija prostora, piše RTS.

Prema rečima zamenika direktora, rezultati briseva vazduha, vode i površina su zadovoljavajući.

S obzirom na to da epidemija koronavirusa i dalje važi, i pacijenti i osoblje se moraju pridržavati strogih naredbi epidemioloških službi.

U Kliničkom centru Niš 59 pacijenata kojima je potvrđeno prisustvo virusa covid 19 je hospitalizovano u starom delu ove zdravstvene ustanove.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close