DruštvoVideo

Vožnja gradskim prevozom prvi dan nakon ukidanja vanrednog stanja (VIDEO)

Javni gradski prevoz u Nišu, koji je tokom vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa bio ukinut oko mesec i po dana, od danas ponovo funkcioniše i mogu ga koristiti svi građani. Na ulicama Niša od jutros saobraća 100 autobusa.

Autobusi su od ranog jutra na ulicama Niša i saobraćaju po letnjem redu vožnje. Prvobitna odluka da javni prevoz u prvoj fazi mogu da koriste samo zaposleni građani, promenjena je kasno sinoć, tako da je on dostupan svima. Peporuka je Štaba da se putnici u autobusu pridržavaju mera zaštite zdravlja, odnosno da koriste maske i rukavice, a da li će oni to i poštovati je njihova lična odgovornost i nije uslov za korišćenje prevoza.

“U autobusima nema gužvi. U autobusu na jednoj liniji u takozvanom špicu bude tek desetak putnika, dok na pojedinim linijama prvoz koristi svega dva tri građana”, kazao je Niškim Vestima direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša Milan Milić.

 

U ovom preduzeću ističu da će sagledati potrebe putnika i da će u skladu s tim donositi odluke na koji način i po kom redu vožnje će se on odvijati.

“Ukoliko se zadrži ovakav trend i nema interesovanja, mi ćemo redukovati neke polaske, a sa druge strane možda pojačati u terminima u kojima je on potrebniji”, istakao je Milić.

 

On je dodao da je posledica neočekivano malog broja putnika sigurno i ta što se mnogi zaposleni tek od ponedeljka vraćaju na posao. Ponovio je da se još uvek prodaju polumesečne karte, ali i kondukteri u autobusima prodaju pojedinačne.

Jupiters rings studio se vozio jednom linijom i zabeleležio kako izgleda atmosfera u gradskom prevozu nakon više od mesec dana pauze.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pitam danas konduktera u jednom gradskom autobusu mogu li koristiti karticu za mart s obzirom da polovina nije iskorišćena.Čovek kaže NE.Mož da tužiš koronu da ti vrne pare.Genijalno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com