Hronika

Vozili pod dejstvom alkohola. Policija u Nišu zadržala 11 vozača, od kojih su četvorica učinila i prekršaj nasilnička vožnja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja tokom vikenda i jutros, zadržali su 11 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih četvoricu koji su učinili prekršaj nasilnička vožnja.

Policija je jutros, na području grada, alkotestirala pedesetogodišnjeg vozača „zastave“ i utvrdila da ima 2,29 promila alkohola u organizmu, kao i četrdesetogodišnjeg vozača „škode“ koji je upravljao vozilom sa 2,43 promila.

Obojica muškaraca su vozila iako su prethodno imali zabranu upravljanja vozilima B kategorije.

Saobraćajna policija je noćas na području grada zaustavila i alkotestirala pedesetogodišnjeg vozača „forda“, koji je krećući se suprotnom trakom zaobišao zaustavljenu kolonu vozila i prošao preko pružnog prelaza iako su polubranici bili spušteni, i utvrdila da ima 2,08 promila alkohola u organizmu.

U Aleksincu je alkotestiran pedesetpetogodišnji vozača „opela“ koji je upravljao vozilom sa 2,06 promila alkohola u organizmu i koji je, kako se sumnja, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj niko nije povređen.

Četvorici vozača je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će, zbog prekršaja nasilnička vožnja, biti podnete prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Takođe, policija je zadržala do 12 sati još sedam vozača koji su upravljali automobilima sa 1,91, 1,62, 1,60, 1,57 1,51, 1,42, i 1,33 promila alkohola u organizmu.

Apelujemo na građane da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i striktno poštuju sve saobraćajne propise jer na taj način čuvaju svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. I do sledeće akcije saobraćajne policije koja će biti za mesec dana, ima da prođe na hiljade pijanih i drogiranih vozača. Zašto se ne piše ovako: da je danas saobraćajna policija radila svoj posao za koji redovno prima platu, bilo bi isključeno iz saobraćaja zbod alkoholisanosti …… vozača. To bi svaki dan trebali da rade, jer im je to u opisu radnog mesta. Šta hoće oni sada, da dobiju medalju što su radili svoj posao?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com