Hronika

Vozaču “audija” sedam godina zatvora za nesreću na Bulevaru Medijana

Nemanja Stamenković (19) iz Beograda osudjen je danas u Osnovnom sudu u Nišu na kaznu zatvora od sedam godina za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 4. januara na Bulevaru Medijana izazvao nesreću u kojoj su poginuli Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

Sudija Gordana Petrović je takodje Stamenkoviću izrakla zabranu upravljanja motornim vozilima pet godina nakon odsluženja kazne. Petrović je prilikom izricanja presude kazala da je sud prihvatio nalaze veštaka saobraćajne struke kojima je utvrdjena brzina i način kretanja vozila.

“Kao olakšavajuće okolnosti je uzeto to što je Stamenković nije osudjivan i mladje je punoletno lice. Medjutim, ima opravdanja za dosudjenu kaznu zbog težine posledica. Izgubljena su dva života od kojih je jedno dete”, rekla je Petrović.

Tužilaštvo je za okrivljenog tražilo maksimalnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog počinjenog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Prema optužnici, Stamenković je krećući se brzinom od najmanje 131 kilometar na deonici Bulevara Medijana gde je dozvoljena brzina 60 kilometara, izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo sa kolovoza i naleteo na Ilića i Prekljušaja koji su išli trotoarom.

Dečak je od siline udarca bio odbačen preko ograde vodovoda visoke dva metra, a od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta dok je Ilić podlegao povredama sat vremena kasnije u Kliničkom centru.

U završnoj reči Stamenković je izjavio da bi voleo da vrati vreme, da se nesreća nije dogodila i da su Iliš i Prekljušaj živi i zdravi.

On se izvinio porodicama nastradalih i zatražio oproštaj. Prema nezvaničnim informacijama, niško Osnovno javno tužilaštvo uložiće žalbu na izrečenu presudu pošto je tražilo maksimalnu kaznu sa okrivljenog.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Tata i mama su krivi ne ovaj nezreli covek. Ja svom detetu da ima 19 godina ni u ludilu ne bih dao tako dobar auto i da vozi sam. Koliko je mladih poginulo u ovakvim dobri i skupim automobilima i jos se nismo opametili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com