Hronika

VOZAČI OPREZ! Počela pojačana kontrola saobraćaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije od 16. do 22. septembra sprovesti međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na smanjenje saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica.

Ova međunarodna akcija pod nazivom „ROADPOL dani bezbednosti“ počela je u svim državama koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije će poseban akcenat staviti na kontrolu brzine, alkoholisanosti, kao i korišćenja sigurnosnog pojasa.

Takođe, organizacija ROADPOL pripremila je simbolične zakletve kojima se učesnici u saobraćaju obavezuju na to da će poštovati propise i time doprineti svojoj, ali i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, a pokrenuta je i internet stranica roadpolsafetydays.eu na kojoj se građani Evrope mogu bolje upoznati sa ciljem projekta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Jel to važi i za konjske zaprege po gradu da će biti kažnjavane? I za divljanje motora po gradu da će biti kažnjavani?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com