Hronika

Vozač priznao krivicu za smrt druga na Bulevaru Nikola Tesla

Pred Višim sudom u Nišu danas je počelo sudjenje Saši Blagojeviću (28) koji je 1. novembra prošle godine na Bulevaru Nikola Tesla u Nišu vozilom „BMW“ izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov drug Srba Živković (20).

Blagojević je danas pred Višim sudom priznao krivicu i izjavio da je i njemu teško zbog Srbine smrti jer su, kako je kazao, bili su skoro nerazdvojni drugovi.

Ispričao je da su Saša i on te “kobne” večeri bili sa još dve drugarice u Niškoj Banji, a potom do njegove kuće.

“Devojke su htele da idu kući pa smo ih ja i Srba odvezli. Kada smo stigli do Bulevara Nikola Tesla pogledao sam napred i u sekundi mi se pojavila slika kružnog toka i neke bele tačke u pozadini. Sledeće čega se sećam je da se budim u zadihan u smrskanom automobilu. Pozvao sam Srbu koji je bio na mestu suvozača, ali nije se odazivao”, rekao je Blagojević.

Kako je kazao, izašao je iz kola i dozivao Sašu, ali je bio suviše uznemiren da mu stavi ruku na grudi i proveri da li je živ.

“Nisam smeo da ga pomeram da ga još više ne povredim. Došla je Hitna pomoć i doktorica mi je rekla da udjem u vozilo, a da je Srbu zbrinula druga ekipa. U policiji su mi kazali da je mrtav”, izjavio je Blagojević.

Njegov advokat Andrija Krasić kazao je da neće osporavati optužnicu, ali da će insisitirati na utvrđivanju okolnosti kako bi njegov sud doneo pravilnu odluku prilikom odmeravanja kazne.

Saša i njegov advokat izrazili su saučešće Sašinoj porodici, a Krasić je izrazio nadu da će oni smoći snage da oproste njegovom klijentu s ozbirom na to da je, kako je istakao, delo za koje se tereti izvršio iz nehata.

Srbin otac Miloš Živković je kazao da izvinjenje ne može da prihvati i da je njegov sin bio mnogo bolji čovek od Saše, a sada ga nema.

Blagojević je optužen za teško delo protiv javnog saobraćaja i preti mu maksimalna kazna od osam godina zatvora jer je, kako je navelo tužilaštvo, upravljao vozilom bez vozačke dozvole, pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1.30 promila i kretao se brzinom od 108 kilometra na čas na mestu gde je dozvoljeno 50, a u kružnom toku na koji je nailazio, samo 30 kilometra na čas.

Zamenik Višeg javnog tužilaštva u Nišu Goran Bursać ocenio je da je Saša ispoljio bahato i neodgovorno ponašanje u javnom saobraćaju koje je rezultiralo tragičnom nesrećom.
Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem veštaka Zavoda za sudsku medicinu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com