Hronika

Vozač komibija negira krivicu za pogibiju četvorogodišnjeg dečaka u Popovcu

U Osnovnom sudu u Nišu danas je počelo suđenje Slavoljubu Jocić (49) iz Popovca koji je optužen da je 12.maja 2021. godine oko 8.45 časova u Popovcu nepridržavajući se saobraćajnih propisa kombijem naleteo na dečaka Edina Krstića (4) iz tog sela i usmrtio ga na licu mesta.

Jocić je optužen da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje Osnovno javno tužilaštvo u Nišu zatražilo kaznu od šest godina zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.
Tužilaštvo ga tereti da je vozeći kombi marke “sitroen džamper”, započeo isključivanje iz saobraćaja “pre nego što se uverio da tu radnju može da da izvrši na bezbedan i propisan način”.

Jocić je na današnjem suđenju negirao krivicu i istakao da se kretao popisanom brzinom i da nije video nikoga kada je krenuo da se okreće kombijem.

On je kazao da se kretao brzinom od 20 do 30 kilometra kada je skretao u ulicu kod pošte, jer je nameravao da plati račune.

„Kada sam skretao udesno, nikoga nije bilo u ulici, nisam primetio Edina. Pogledao sam levo, desno i pravo, ubacio u prvu brzinu i skrenuo desno. Dok sam skretao udesno nisam video dete, iako sam gledao kroz retrovizor i kroz staklo. Nisam osetio ni da sam udario u dete jer na tom delu put nije asfaltiran već je zemljani. Kada sam hteo da napravim polukružno okretanje ulica je bila čista, nikog nije bilo. Prozor je bio otvoren. Čovek koji je bio na ulici sa kolicima, počeo je da viče: „Stani, stani“! Rekao mi je: „Kreni nazad!“ Krenuo sam metar unazad i stao sam. Palo mi je na pamet da sam nagazio kabl ili crevo. Izašao sam iz kombija, ljudi su prilazili. Majka je naišla, nosila je dete u rukama, tražila je da je odvezem do Hitne pomoći. Ja sam je pitao gde ti je dete bilo. Kaže, igralo se u travi“, rekao je Jocić.

On je kazao da je majci predložio da odu do ambulante u selu pošto je blizu, umesto do Hitne do koje treba 15 ili 20 minuta vožnje.

„Majka je nosila dete u rukama i zajedno smo otišli. Doktor je prihvatio povređenog Edina. Nakon toga je došla Hitna pomoć i policija. Ja sam bio u šoku”, rekao je Jocić.

U optužnici koju je pročitao zamenik Osnovnog javnog tužioca u Nišu Stefan Anđelković navedeno je da je Jocić sa kolovoza Železničke ulice, kojom se do tada kretao u smeru Ulice Dragoljuba Đorđevića, skrenuo u desno na travnatu zemljanu površinu nakon čega je nastavio da se kreće na navedenoj površini, iako ista nije namenjena za saobraćaj vozila. Navedeno je da je desnim bokom svog vozila, u predelu između prednje i zadnje osovine, udario u zadnji deo bicikle sada pokojnog Edina Krstića koji je stajao na zelenoj površini sa desne strane bicikle, oborio ga i zadnjim desnim točkom pregazio, usled čega je dečak zadobio smrtonosne povrede.

Tragedija se dogodila kada je dečak sa majkom krenuo u poštu. Dok je ona plaćala račune Edin je čekao na travnjaku i kada je krenula ka sinu, videla je kombi koji ga udara i obara, usled čega je preminuo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com