Hronika

Vozač autobusa osuđen na osam godina zatvora zbog nesreće u Donjem Međurovu

Završeno suđenje za nesreću na pružnom prelazu u Donjem Međurovu

Osnovni sud u Nišu osudio je vozača autobusa Niš-ekspresa na maksimalnu zakonsku kaznu od osam godina zatvora i pet godina zabrane upravljanja motornim vozilima D kategorije, zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.

Nesreća, u kojoj je poginulo osmoro ljudi, dogodila se 21. decembra 2018. godine, na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, kada je voz naleteo na autobus pun putnika.

Tužilaštvo je teretilo vozača autobusa da je odgovoran za nesreću, jer se nije zaustavio ispred znaka „Stop“ kod pružnog prelaza i prilikom prelaska nije pogledao da li nailazi voz.

Vozač autobusa je na suđenju još jednom izjavio saučešće porodicama poginulih i izrazio žaljenje i kajanje zbog nesreće.

Punomoćnik oštečenih advokat Bratislav Stojanović, nakon suđenja je izjavio da će porodice angažovati sudske veštake i da će, ukoliko za to stvore uslovi i ako se utvrdi da postoje određeni propusti, podneti krivičnu prijavu. On je dodao da to mogu biti Infrastrukture železnice, mašinovođa i lokalna samouprava i eventualno sva pravna lica utvrđena dokazima.

Ključne reči

Povezane vesti

Jedan komnetar

  1. Bravo za naše sudstvo,8 godina za osmostruko teško ubistvo.U nekoj uredjenoj zemlji bi dobio 8 doživotnih robija.Pod hitno menjati zakon.Vozač je 100% krivac za sve.Ne zaslužuje da živi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close