Hronika

Vozač autobusa osuđen na osam godina zatvora zbog nesreće u Donjem Međurovu

Završeno suđenje za nesreću na pružnom prelazu u Donjem Međurovu

Osnovni sud u Nišu osudio je vozača autobusa Niš-ekspresa na maksimalnu zakonsku kaznu od osam godina zatvora i pet godina zabrane upravljanja motornim vozilima D kategorije, zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.

Nesreća, u kojoj je poginulo osmoro ljudi, dogodila se 21. decembra 2018. godine, na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, kada je voz naleteo na autobus pun putnika.

Tužilaštvo je teretilo vozača autobusa da je odgovoran za nesreću, jer se nije zaustavio ispred znaka “Stop” kod pružnog prelaza i prilikom prelaska nije pogledao da li nailazi voz.

Vozač autobusa je na suđenju još jednom izjavio saučešće porodicama poginulih i izrazio žaljenje i kajanje zbog nesreće.

Punomoćnik oštečenih advokat Bratislav Stojanović, nakon suđenja je izjavio da će porodice angažovati sudske veštake i da će, ukoliko za to stvore uslovi i ako se utvrdi da postoje određeni propusti, podneti krivičnu prijavu. On je dodao da to mogu biti Infrastrukture železnice, mašinovođa i lokalna samouprava i eventualno sva pravna lica utvrđena dokazima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo za naše sudstvo,8 godina za osmostruko teško ubistvo.U nekoj uredjenoj zemlji bi dobio 8 doživotnih robija.Pod hitno menjati zakon.Vozač je 100% krivac za sve.Ne zaslužuje da živi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com