Hronika

Vozač “audija” saslušan, branio se ćutanjem

Vozač “audija” Nemanja S. (19) iz Beograda, osumnjičen za izazivanje nesreće na Bulevaru Medijana u kojoj su stradali dečak i muškarac, saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu i tužilac je predložio Osnovnom sudu odredjivanje pritvora do 30 dana.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva Ivan marković rekao je da se osumnjičeni na saslušanju branio ćutanjem.
Nesreća na Bulevaru Medijana dogodila se 4. januara, oko 20,40 minuta, kada je “audi” kojim je upravljao Nemanja S. izleteo sa kolovoza i na trotoaru udario najpre Andreja Prekljušaja (12), a potom Dejana Ilića (48).
Trag koji su ostavili točkovi “audija” pokazali su da je Nemanja S. oko 150 metara vozio van kolovoza, dok se nije zaustavio.

Bulevar Medijana; Foto: B.LJ.

Svedoci tragedije govore da se vozilo kretalo ogromnom brzinom i da Andrej i Dejan nisu imali nikakvu šansu da se spasu.

Foto: B.LJ.

Dečak je preminuo na licu mesta, a vozilo ga je od siline udara prebacilo preko dva metara visoke ograde vodovoda, dok je Ilić od zadobijenih povreda preminuo odmah po prijemu u Klinički centar Niš.
Istraga je pokazala da vozač “audija” u momentu izazivanja udesa nije bio pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ogorčeni zbog nesreće i “bahate” vožnja vozača “audija”, gradjani Niša su juče tokom dana organizovali protest na Trgu kralja Milana, a uveče na mestu nesreće.

Foto: P. V.

Gradjani su kazali da je mladić koji je ubio dvoje nedužnih lica, nedelju dana “divljao” po gradu vozilom, ali da ga niko nije zaustavio.

U momentu nesreće u audiju su se nalazila još dva maloletna i jedno punoletno lice.

Prema nezvaničnim informacijama, Nemanja S. je za novogodišnje praznike došao u Niš kod babe i dede, a “audi” koji je vozio u vlasništvu je njegove majke.

Nastradali Dejan Ilić (48) bio je aktivista sindikata “Sloga” i otac troje dece, a Andrej Prekljušaj pohadjao je šesti razred škole “Dušan Radović”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. NE VREDI NAM POLICIJA DVE POPIŠANE PARE,,DOŠLO JE VREME ZA NEKE NOVE KOMUNISTE KOJI ĆE UVESTI RED U OVOJ ZEMLJI..NADAM SE DA ĆE OVAJ NAROD DOŽIVETI DA LUDACI I MAFIJAŠI BUDU TAMO GDE IM JE MESTO..

    1. SADA SLEDI JURNJAVA SUDIJA I ADVOKATA KO ĆE VIŠE DA UĆARI..PA ĆE I OVAJ KAO I MITROVIĆEV SIN PROĆI BEZ KAZNE NEMA NEPRINCIPIJELNIJE KOALICIJE NO SUDIJE I ADVOKATI ..DA IMA DATE POLA SRBIJE SUTRA BI TRAŽILI I DRUGU POLOVINU

    2. NE SKIDAJTE OVU VEST SA NASLOVNICE ,,NEKO ĆE .OČIGLEDNO ,POKUŠATI DA ZATAŠKA SLUČAJ KAO U
      MITROVIĆEVOM SLUČAJU ,KAO U SLUČAJU SINA BIVŠEG NAČELNIKA POLICIJE KOJI ZGAZI COVEKA I PROĐE SA MINIMALNOM KATNOM

    3. U vreme komunizma ovako nesto je bilo nezamislivo! Nego zapitajmo se svi, sta smo ucinili da nasa deca shvate, Sta je znanje, Sta je cast, Sta je cestitost I Sta je smernost?!! Sve iz kuce krece. Neznanje I bahatost su odlika mnogih! Kako da deca budu bolja?!?

      1. Baš lepo rečeno ..Sećam se da su nas u Prokupačkim selima..učili da ..ĆE SAMO SKROMNI NAĆI PUT…Što je i istina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com