Hronika

Vozač “audija” 25. maja prvi put pred sudom

Sudjenje Nemanji S. (19) optuženom da je 4. januara ove godine automobilom “audi” na Bulevaru Medijana u Nišu usmrtio pešake Andreja Prekljušaja (12) i Dejana Ilića (48) počeće 25. marta u Osnovnom sudu u Nišu, saopštio je danas portparol tog suda Vladimir Rakonjac.

Osnovno tužilaštvo u Nišu zatražilo je da okrivljenog bude izrečena maksimalna kazna za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a ona iznosi osam godina.

Tužilaštvo je takodje zatražilo da okrivljenom bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom u trajanju od pet godine posle izdržane kazne.

Veštačenjem je utvrdjeno da je Nemanja S. pri brzini od najmanje 131 kilometar na čas izgubio kontrolu nad “audijem”, izleteo sa kolovoza i na pešačkoj stazi udario najpre Prekljušaja, a par metara dalje Ilića.

Od siline udara dečak je preminuo na licu mesta, a njegovo telo pronadjeno je desetak metara dalje od mesta nesreće, prebačeno preko ograde JKP “Naisus”.

Ilić je preminuo ubrzo nakon nesreće, na putu ka Kliničkom centru u Nišu.

Gradjani Niša, ogorčeni zbog bahate vožnje vinovnika nesreće, četiri puta su protestovali i tražili da se pooštre kazne za vozače koji ne poštuju ograničenja brzine i druge saobraćajne propise.

Nakon tragične nesreće na Bulevaru Medijana policija je u Nišu pooštrila kontrolu saobraćaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com