Društvo

Volonteri Medijane dnevno opsluže između 120 i 150 porodica

Gradska opština Medijana trenutno ima 250 volontera. Na terenu je svakodnevno više od 50 ekipa i oni u proseku opsluže 120 do 150 porodica dnevno. U prethodne dve nedelje njihovom pozivnom centru javilo se preko 5 hiljada građana za dostavu namirnica, izbacivanje smeća, pružanje informacija vezanih za socijalne pakete, isporuku penzija, različite vrste pomoći i lekarske savete, kažu iz GO Medijana.

 

 

“Volonteri Gradske opštine Medijana od minulog vikenda na terenu su prepoznatljivi po žutim, fluorescentnim prslucima, sa oznakom “Volonter GO Medijana”. Na taj način građani kojima oni pomažu znaju ko im dolazi na vrata, ko im kupuje namirnice i lekove, i sa punim poverenjem mogu da se obrate pozivnom centru najveće niške opštine”, ističu iz GO Medijana.

Foto: GO Medijana

Od ponedeljka, 16. marta, kada je pozivni centar počeo da radi, do 30. marta, pozivnom centru Gradske opštine Medijana javilo se 5368 građana, za dostavu namirnica, izbacivanje smeća, pružanje informacija vezanih za socijalne pakete, isporuku penzija, različite vrste pomoći i lekarske savete. Kako kažu, najviše poziva bilo je 26. marta – ukupno 790, a tokom dana lekari – volonteri pruže između 50 i 100 saveta.

“Od sredstava koja se solidarno prikupljaju od plata zaposlenih u Gradskoj opštini Medijana kupuju se namirnice, hemija i ostale kućne potrepštine i dostavljaju na adrese izuzetno socijalno ugroženih porodica. Među njima su stari i bolesni bez ikakvih prihoda, porodice sa malom decom koje trenutno nemaju nikakva primanja i nisu u mogućnosti da rade. Raspodelu paketa za socijalno ugrožene građane sa područja najveće niške opštine a koji su se javljali pozivnom centru Medijane, ovih dana radi gradska organizacija Crvenog krsta u Nišu”, poručuju iz GO Medijana.

Iz Medijane dodaju da se obavlja svakodnevna dezinfekcija vozila koja se koriste za prevoz ekipa Gradska opština Medijana radi u saradnji sa Veterinarsko-specijalističkim institutom u Nišu. Pooštrene su i higijenske mere, svakodnevna je dezinfekcija zgrade Gradske opštine Medijana, podovi i inventar u opštini tretiraju se po nekoliko puta dnevno dezinfekcionim sredstvima.

Pozivni centar za pomoć građanima radnim danom radi od 8 do 16 sati, vikendom od 8 do 13 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Volonteri pod prisilom – radnici Pčelice ali samo spremačice ne i vaspitači

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com