Kultura

Vokalna grupa “Constantine” iz Niša objavila prvi CD (VIDEO)

Vokalna grupa “Constantine” iz Niša objavila je prvi CD u izdanju PGP RTS-a.

Album na kome se nalazi 12 pesama nosi naziv “U cik zore još se peva”.

“Pesme koje je grupa snimila su nove i autorske sa nekoliko evergrin obrada obojene zvucima starog niškog gradskog melosa u modernim aranžmanima sa primesama džeza kao i zvucima primorskih melodija”, kaže Bojan Stanković, jedan od vokala u ovoj niškoj grupi.

Devet numera je u vokalno-instrumentalnim aranžmanima a tri su otpevane a cappella.

https://www.facebook.com/anita.zdravkovic.3/videos/10214422656259393/

Na pesmama je radilo nekoliko kompozitora, aranžera i tekstopisaca između ostalih Vladimir Graić, Leontina Vukomanović, Milan Ignjatović, Aleksandar Petković, Dragan Dimić Dimke, Svetlana Cvetičanin, Igor Nikolić, Bojan Stanković, Milan Ignjatović, Dalibor Marković.

Album je sniman i produciran u tri studija u Beogradu i Nišu. Gosti na albumu su vokalni solista Nada Jovanović iz Niša i duo “Moderato” iz Beograda.

Vokalna grupa “Constantine” će povodom izlaska prvog disk izdanja prirediti promociju u Radio Beogradu 19. oktobra a ujedno i obeležiti desetogodišnjicu postojanja vokalnog sastava koncertom u Nišu 2. novambra u velikoj sali Doma vojske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com