Društvo

Vojska u Garnizonu Niš obeležila Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Pripadnici Kopnene vojske iz Garnizona Niš obeležili su Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave prigodnom vojničkom svečanošću na Čegru, kraj Niša, u prisustvu komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića.

U sklopu obeležavanja, venac na spomenik vojvodi Stevanu Sinđeliću, čegarskim i junacima svih oslobodilačkih ratova, položio je general Simović u pratnji brigadnog generala Slađana Stamenkovića, komandanta Treće brigade Kopnene vojske i brigadnog generala Željka Tramošljike, načelnika štaba Komande Kopnene vojske. Nakon polaganja venaca, gospodin Selomir Marković- Sele, domaćin i kustos spomenika na Čegru, koji već decenijama sa svojom porodicom brine o ovoj lokaciji, pripadnicima Kopnene vojske održao je kratko predavanje o boju na Čegru.

Svečanost je uveličao i nastup Vojnog orkestra Kopnene vojske iz Niša.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave proslavlja se 15. septembra, na dan proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu. Praznik je ustanovljen zaključkom Vlade Republike Srbije i praznuje se od 2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com