Društvo

Vojska Srbije i grad nastavljaju saradnju – u planu dogradnja Vojne bolnice

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovarali su danas o nastavku saradnje između Niša i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, saopštilo je danas to ministarstvo.

Stefanović i Sotirovski saglasili su s da se formira radna grupa koja će raditi na projektu rekonstrukcije i dogradnje Vojne bolnice „Dr Vladan Đorđević“ u Nišu, a u cilju formiranja bolnice sekundarnog nivoa za potrebe lečenja, kako vojnih, tako i civilnih osiguranika iz Niša i drugih gradova u ovom delu Srbije.

Ministar odbrane i gradonačenica Niša razmotrili su i mogućnosti razmene imovine između Grada Niša i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u obostranom interesu, prvenstveno objekata i lokacija koje su u prethodnoj deceniji proglašene neperspektivnim i potom ponuđene na prodaju, poput vojne kasarne „Ulica Marka Oreškovića“.

Foto: Press služba gradonačelnice Niša

Pomenutu kasarnu, koja se nalazi u samom centru grada na izuzetno atraktivnoj lokaciji, Ministarstvo bi razmenilo za stanove za pripadnike vojske ili druge objekte za potrebe Vojske Srbije, dok je razmatrana i mogućnost razmene vojnog kompleksa „Markovo kale“ za novi objekat na drugoj lokaciji.

Stefanović i Sotirovski ocenili su i da je izuzetno važno nastaviti dobru saradnju na državnom projektu stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti, u okviru kog pripadnici vojske mogu kupiti stanove po znatno povoljnijim cenama od tržišnih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Неша, Драгана и Душан имају изузетан преговарачки кредибилитет и капацитет, да им може Пампи позавидети.

  2. Ako im je potrebna gradska bolnica imaju stari klinicki centar koji je i onako pre par desetina godina bio gradska bolnica, a i cemu bi sluzio posle izgradnje novog KC. Posto su definitivno napustili Knez selo.

    1. Продаја Кнез Села неком хохштаплеру је издаја пар екселанс. Поступак у стилу штеточине , ранијег министра здравља. Продаја Кнез Села би значила да је Краљевина Југославија много више бринула о здрављу народа од ових данас и била би увод у омогућавање да еминентни лекари буду чистачи ципела дојучерашњим чистачима клозета по болницама.

  3. Ministar Stevanović, neka prvo reši i obezbedi kvalitetno lečenje pripadnika Vojske i vojnih penzionera. U kakvom stanju je vojno zdravstvo u Nišu, pokazali su u toku Covid pandemije. Improvizovana Covid ambulanta u kojoj preglede vrše u hodniku dok je doktorica u kancelariji, pcr testove uzimaju u večernjim satima pod šatorom bez osvetljenja, potrebno snimanje pluća izvode u hodniku udaljene zgrade, ne izrađuju snimke, već tehničar slika mobilnim telefonom i šalje isti doktorima na zaključak. Kod labaratoriskog nalaza krvi postoji i tražen je rezultat CRP vrednosti, ima referentne vrednosti a nema rezultata istog. Knjižice pripadnika Vojske i vojnih penzionera su i dalje papirne i ne ulaze u informacioni sistem (prepisivanje recepta, automatskog zakazivanja pregleda), pa po kom principu rada može raditi Vojna bolnica u Nišu, imajući u vidu da su civilni pacijenti u informacionom sistemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com