Hronika

Vojni sindikat Srbije: Krivična prijava oficiru zbog ometanja sindikalnog delovanja

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da je Višem javnom tužilaštvu u Nišu podneo krivičnu prijavu protiv potpukovnika M. M, komandanta jedne jedinice nivoa bataljona, u sastavu RV i PVO, zbog krivičnog dela "zloupotreba službenog položaja".

U saopštenju se navodi da je krivična prijava podneta jer je ovaj oficir 17. januara ove godine, “potpuno umišljajno zloupotrebljavajući službeni položaj komandanta i grubo kršeći Ustav Srbije”, pozivao na razgovor članove Vojnog sindikata Srbije, koji su mu potčinjeni i od njih tražio da se isčlane iz tog sindikata.

Dodaje se i da je krivična prijava podneta jer je M. M. “pretio indirektno licima koja rade na određeno vreme da im od toga zavisi da li će im biti produženi ugovori o radu, a ostalima da će trepeti određene sankcije u službi ukoliko ne postupe po ovom njegovom zahtevu”.

“Vojni sindikat Srbije, upoznao je sa ovim slučajem ministra odbrane od kojeg je tražio da u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, uspostavi red i zakonitost. Iz izvora u vrhu Ministarstva odbrane, Кomande RV i PVO, i VBA, potvrđeno nam je da je ovakvo kriminalno postupanje od prijavljenog oficira inicirano i traženo od strane Vojno bezbednosne agencije (VBA), linijom komandovanja”, navodi se u saopštenju koji je dostavljen agenciji Beta.

Vojni sindikat Srbije ocenjuje da je “ovaj napad vrhunac ponižavanja, dekonspiracije, kompromitacije i obesmišljavanja te nekad elitne vojne službe bezbednosti, koji je očigledno još jedan propali pokušaj ućutkivanja i gašenja poslednjeg bedema odbrane Vojske Srbije i prava njenih pripadnika”, navodi se u saopštenju koje je sindikat dostavio agenciji Beta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com