Društvo

Vojni šarplaninci NAJBOLJI. Osvojili sedam nagrada na regionalnom takmičenju u Nišu

Centar za obuku pasa Vojske Srbije bogatiji je za sedam priznanja koja su službeni psi ove jedinice osvojili na 30. Međunarodnoj kinološkoj manifestaciji „CACIB Niš 2022“ i 18. „Кalča kupu“, održanim juče u Nišu.

Reč je o prestižnim međunarodnim manifestacijama, na kojima se u deset kategorija osim pasa iz Republike Srbije, ove godine takmičilo još oko 600 pasa iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Službeni psi Vojske Srbije su ovom prilikom osvojili sedam pehara na nadmetanju šarplaninaca u pojedinačnoj konkurenciji i plaketu „Pukovnik dr Slobodan Teodosić“, koja se od ove godine, u čast nekadašnjeg komandanta Centra za obuku pasa i osnivača niške kinološke organizacije, dodeljuje u kategoriji za najbolji par šarplaninaca.

“Centar za obuku pasa je namenjen za dresuru, zdravstveno zbrinjavanje, uzgoj i reprodukciju pasa, obuku i usavršavanje kadra veterinarske službe, a odlični rezultati i priznanja koja Centar ostvaruje na međunarodnim takmičenjima govore o kvalitetu rada u ovoj jedinici Кomande za obuku”, saopštila je Vojska Srbije.

Foto: www.vs.rs

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com