Virus KoronaZdravlje

Vojna bolnica Niš ponovo u kovid sistemu? Čeka se odgovor Ministarstva

Zbog sve složenije epidemiološke situacije u Nišu, Vojna bolnica bi mogla ponovo da uđe u kovid sistem.

Grad Niš čeka odgovor od Ministarstva odbrane i još se ne zna kada bi to moglo biti.

Onog trenutka kada dobijemo odgovor od Ministarstva odbrane od tog trenutka će Vojna bolnica početi prijem kovid pacijenata. U ovom trenutku na raspolaganju su nam dva sprata niškog Kliničkog centra, Radon Institut u Niškoj Banji, a od juče i Specijalna bolnica u Sokobanji. Svi oni rade u kovid sistemu“, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kapaciteti se popunjavaju, jer svakodnevno se evidentira veliki broj pozivitvnih na koronavirus sa teškom kliničkom slikom, međutim, nešto ipak uliva nadu.

Ohrabruje to što se veliki broj ljudi javlja za vakcinaciju. Jer kad imamo veliki broj vakcinisanih onda možemo da kažemo da smo u celoj ovoj priči uspeli“, ističe Sotirovski.

U Domu zdravlja kažu da svakodnevno imaju od 2.500 do 3.000 pregleda među kojima je više od 10 odsto kovid pozitivno. Najveći procenat novih slučajeva infekcije korona virusom je među populacijom od 30 do 55 godina. Razlog je, kako kažu lekari, organizovanje kovid žurki i okupljanje mladih, koji ne poštuju sve propisane mere.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com