Virus KoronaZdravlje

Vojna bolnica Niš od danas u Кovid sistemu

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Vojnu bolnicu Niš u kojoj je sve spremno za prijem kovid pacijenata i poručio da će ta bolnica sa 50 ležajeva olakšati posao Кliničkom centru u Nišu i pomoći da teški pacijenti dobiju kvalitetno lečenje.

Ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo što je danas bio u prilici da se uveri u dobar zajednički rad niškog Кliničkog centra i Vojne bolnice u Nišu.

“Hoću da se zahvalim ljudima iz vojnog zdravstva koji su prepoznali da u ovom trenutku moraju najsnažnije da se uključe u pružanje pomoći stanovništvu u ovom divnom gradu. Želim da se zahvalim i profesoru Perišiću, direktoru Кliničkog centra, koji je prepoznao potrebu da se radi zajedničkim snagama i dao sve od sebe da pokuša da realizuje potrebe Vojne bolnice u tom gradu”, rekao je ministar Stefanović, koji se zahvalio i gradu Nišu na pomoći.

Ministar odbrane istakao je da će Vojna bolnica jedan svoj deo, 50 ležajeva na hirurgiji, izdvojiti za kovid bolnicu čime će olakšati posao Кliničkom centru u Nišu i pomoći da teški pacijenti, u poluintenzivnoj i intenzivnoj nezi, dobiju kvalitetno lečenje, da im se pomogne što brže i efikasnije i da se što pre vrate svojim kućama.

U razgovoru sa medicinskim radnicima Vojne bolnice u Nišu on je podsetio da su u prethodnim mesecima bili izuzetno posvećeni svom poslu, kao i da dodatni napori koje sada preduzimaju zaslužuju svako poštovanje.

Foto: Ministarstvo odbrane Repubike Srbije

“Naš posao je da učinimo sve da im pomognemo logistički, da imaju svu zaštitnu opremu, sve lekove i sav materijal koji im je potreban da bi radili svoj posao”, zaključio je ministar Stefanović.

Govoreći o značaju uključivanja kapaciteta Vojne bolnice Niš u sistem kovid bolnica u tom gradu, direktor Кliničkog centra Niš prof. dr Zoran Perišić naglasio je da će sa ovih dodatnih 50 kreveta obezbediti da nema razloga da se nijedan teški bolesnik usmeri u neko drugo mesto, već će svi dobiti punu zdravstvenu terapiju u Nišu.

“Za mene je ovo važan trenutak, jer prvi put, u punom kapacitetu, u najtežem trenutku i za najtežu bolest, integrišemo da budu zajedno vojno i civilno zdravstvo. Zahvaljujem ministru Stefanoviću i pukovniku Miliću na energiji koju su uložili da ovako brzo realizujemo jedan ovakav sporazum”, naglasio je prof. dr Perišić, dodajući da ovo smatra investicijom u budućnost, jer kad se ova bolest pobedi treba nastaviti sa unapređenjem vojnog i civilnog zdravstva u Nišu.

Današnjem obilasku bolnice prisustvovali su i zamenik komandanta Кopnene vojske general-major Vladeta Baltić, upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Veljko Milić i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com