Društvo

Vojna bolnica Niš na usluzi građanima

Vojna bolnica Niš uvek je bila otvorena i za vojnike i za civile pa je i u ovoj vanrednoj situaciji ona u stanju i dovoljno je snabdevena i opremljena ljudstvom i tehnikom da može da pruži sve zdravstvene usluge potrebne svim građanima Niša, čime u teškim vremenima preuzima na sebe deo tereta, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je danas sa saradnicima obišao tu renomiranu ustanovu vojnog zdravstva koju dezinfikuju vojni stručnjaci ABHO jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije.

Ministar Vulin rekao je da se sada vidi koliko je bilo važno što se u protekle dve tri godine toliko ulagalo u Vojnu bolnicu Niš.

“Mogli ste da vidite najnovije rendgene, skenere i sve što medicinska nauka može da ponudi i zato će svi koji budu dolazili u nišku vojnu bolnicu dobiti najbolju moguću zdravstvenu uslugu”, istakao je ministar Vulin.

Dodao je da su se osoblje te ustanove i Vojska Srbije sopstvenim snagama pripremili za borbu sa kovidom.

“U veoma kratkom roku razveli smo gasove i obezbedili mogućnost smeštaja za 50 najtežih pacijenata na respiratorima, a ukoliko je potrebno možemo da obezbedimo i čitavih 100 mesta”, rekao je ministar odbrane.

Vulin je podsetio da se i na ovaj način pokazuje koliko je važno ulagati u vojno zdravstvo, koje pomaže svim građanima Srbije, bez obzira da li su civili ili vojnici.

Upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Jovica Stanojković rekao je da je Vojna bolnica Niš prvobitno zamišljena kao Kovid bolnica, ali je njega uloga kasnije promenjena.

“Odlukom Kriznog štaba, preuzeli smo drugu ulogu, i vršićemo prijem pacijenata iz Kliničkog centra koji nisu nisu inficirani Kovidom 19, tako da ćemo relaksirati njihove kapacitete i omogućiti da daju značajniju podršku gradu što se tiče zbrinjavanja inficiranih”, kazao je upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik Jovica Stanojković.

Obilasku vojne bolnice Niš prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Ranković, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić i načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika.

Stacionarni deo Vojne bolnice Niš uključuje 215 bolničkih postelja i svi kapaciteti biće stavljeni u funkciju lečenja građana Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Vojna bolnica Niš je nešto najgore što može da postoji. Ostavili su me 13 dana da se borim sa temperaturom, ostavili me da me deca gledaju bespomoćnog i pod stresom, supruga od nemoći zamalo nije dobila infarkt. Niti su pitali da treba nešto, niti dali lekove, niti hteli da urade laboratoriju, ostavili me kući da crknem kao besni pas. Spasili me lekari iz KC Niš, klinika za plućna bolesti. Svaka im čast. Vb sramota.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com