Društvo

Vođena tura kroz Specijalni rezervat prirode Jerma: “Zelena Jerma”

Regionalna razvojna agencija Jug, u saradnji sa EU info kutkom Niš organizuje turu kroz Specijalni rezervat prirode „Jerma” u petak, 3. juna od 11 do 15 sati. Vođeni obilazak Jerme deo je zvaničnog programa obeležavanja ovogodišnje EU zelene nedelje. Učešće je besplatno za sve zainteresovane.

 

“U okviru ture “Zelena Jerma” očekuje vas šetnja sa vodičem kroz dolinu reke Jerme i diskusija o zaštiti njenog biodiverziteta, mogućnostima za razvoj održivog turizma u zaštićenom području, kao i modalitetima finansijske podrške EU kroz realizaciju Zelene agende za Zapadni Balkan i drugih evropskih fondova namenjenih zaštiti životne sredine. O ovome će govoriti predstavnici Regionalne razvojne agencije Jug, dok će vodič ture biti Jovan Stefanović”, saopštili su organizatori.

Okupljanje učesnika je u dolini Jerme (kod manastira Svetog Jovana Bogoslova, u Poganovu) od 10.00 do 11.00 sati. Svi zainteresovani učesnici mogu se prijaviti putem mejla: info@rra-jug.rs

Događaj “Zelena Jerma” (Greening Jerma) je odobren kao oficijalni partnerski događaj i potvrđen od strane Direktorata EU za zaštitu životne sredine. Takođe, događaj je deo zvaničnog programa nacionalnog obeležavanja EU zelene nedelje koje organizuje Delegacija EU u Srbiji u saradnji sa brojnim nacionalnim i lokalnim partnerima kako bi se istakla najvažnija dosadašnja ulaganja i postignuća u sektoru zaštitu životne sredine.

„EU zelena nedelje” ove godine se obeležava od 30. maja do 5. juna širom Evrope sa istim prioritetima – razvoj cirkularne ekonomije, postizanje “nultog zagađenja” i očuvanje biodiverziteta. „Zelena Jerma”upravo i aktuelizuje pitanja zaštite prirode, biodiverziteta i održivi ekonomski razvoj zaštićenih područja.

Regionalna razvojna agencija Jug poziva sve zainteresovane učesnike, a pre svega sa teritorije partnerskih opština Dimitrovgrad, Pirot u Babušnica, koje i “dele” teritoriju ovog zaštićenog područja da zajedno učestvujemo u vođenoj turi.

Pročitajte još…

BLAGO JUGA SRBIJE: Veliki broj turista ovog leta obišao manastir Poganovo

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com