Društvo

Voda u Nišu poskupela za skoro 20 odsto

Veće grada Niša prihvatilo je predlog Nadzornog odbora Javno komunalnog preduzeća “Naisus” da cena vode i kanalizacije za domaćinstva bude povećana za bezmalo 20 odsto (19,79 odsto), a da za ustanove i institucije čiji se troškovi finansiraju iz budžeta grada Niša i budžeta gradskih opština povećanje bude 13,7 odsto.

Prema odluci Gradskog veća i niškog vodovoda, cena vode i odvodjenja otpadnih voda ostala je nepromenjena za pravna lica i iznosiće ubuduće 132,75 dinara.

Prema novom cenovniku, domaćinstva u Nišu će ubuduće vodu i odvodjenje otpadnih voda plaćati 69,9 dinara po kubiku, a do sada su plaćala 58,35 dinara.

Ustanove i institucije plaćaće 90,43 dinara po kubiku, a plaćale su 79,53 dinara. U obrazloženju odluke o poskupljenju navedeno je da su na više cene uticala planirana ulaganja preduzeća u sanaciju i rekonstrukciju objekata, kao i to da je od poslednje promene cena, 2015. godine, značajno povećan broj korisnika sa individualnim merenjem utrošene vode, a time su povećani i troškovi održavanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com