Društvo

Voda protekla Nišavom, bruka ostala (FOTO)

Nabujala Nišava donela je proteklih dana na obale puno sitnog peska što će sigurno obradovati one koji vole da šetaju pored reke, ali visok nivo vode doneo je i gomile plastičnog otpada.

Duž celog toka Nišave, na granama je ostalo bezbroj plastičnih kesa i drugog plastičnog otpada, što stvara izuzetno ružnu sliku.

Očigledno je da mnogi građani, od samog izvora Nišave do ušća u Južnu Moravu, koriste reku kao deponiju, kao mesto za bacanje svega onoga što im nije potrebno.

Očigledno je takođe da mnogi smatraju da reka može sve da odnese, ne računajući da reka može i da vrati na obale ono što je u nju bačeno.

Očigledno je i veliki broj onih koji ne znaju da je za razgradnju jedne plastične kese u prirodi potrebno između 500 i 1.000 godina.

Očigledno je i da mnogi uopšte ne mare za apele ekologa „Budi fin, ne prljaj“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Sada ovo đubre treba da sakuplja komunalna milicaja i radnici Srbija-vode, jer nisu radili svoj posao na vreme. Da su kažnjavali narod koji baca oko reke, sada ne bi bilo đubre. Prema tome, izvolte državni paraziti, na posao!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com