KulturaMagazin

Vlatko Stefanovski u subotu u Nišu (VIDEO)

Proslavljeni gitarista i osnivač legendarne grupe Leb i sol, jedne od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji, Vlatko Stefanovski, održaće akustični solistički koncert u Nišu. Koncert će biti održan ove subote, 8. decembra od 20 sati u velikoj sali Doma Vojske.

Vlatko je simbol pristojnijih i ljudskijih vremena, kada smo Leb i sol zajedno kusali, žaleći što ne znamo makedonski, a ipak smo sve razumeli.

Popularni gitarista, će ovom prilikom publici predstaviti svoj novi album “Mother tongue” (Maternji jezik), koji virtuoz na gitari, od početka godine, više nego uspešno promoviše na turneji od Bugarske, pa sve do Australije i Amerike.

Ovo majstorsko delo Stefanovskog sadrži 10 dragulja, koje je, kako kaže, čuvao u glavi i duši 20 godina.

“Muzika Makedonije je moj maternji jezik.Na albumu sviram tradicionalne melodije makedonskog folklora.”, rekao je gitarski mag, i dodao da je neke numere čak snimio iz prve, bez ponavljanja. Tako je, kaže, snimljena prva numera na albumu – “Bistra voda”.

Čuveni gitarista skromno podseća da dvadesetak godina “sramežljivo svira solo koncerte”, uglavnom po gitarskim festivalima, samo za gitariste, jer je, kaže, to za njih stručna literatura, a za njega avantura.

“Preuzeo sam određeni rizik da sam nastupam pred publikom i da im ponudim ono što u ovom trenutku imam da ponudim. Klizav je teren nastupati sam. Kada ste u bendu komfornija je situacija, onda se možete sakriti iza nekoga bar za trenutak, a kada ste sami, svaki ton je pod lupom, sve se broji, sve se čuje i morate duboko ponirati ili visoko poleteti da biste zadovoljili publiku”, rekao je priznati gitarista.

Pored pesama sa novog albuma, Stefanovski će se na koncertu u Nišu osvrnuti i na svoj rad sa grupom “Leb i sol”, tako da sa repertoara neće izostati ni nezaboravni hitovi kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Gipsy song” i druge.

Ulaznice po ceni od 1000 dinara mogu se kupiti na blagajni Doma Vojske,kao i u Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shopu (Davidova 9), pivnicama Nemir (Učitelj Tasina 17) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12).

FB EVENT:  https://www.facebook.com/events/366143840796795/

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com