Hronika

Vlasnik kuće u Pasjači: Zvao sam Moniku, ali nije odgovarala (FOTO + VIDEO)

Monika Karimanović (12) pronađena je juče popodne u kući u Pasjači koja se nalazi udaljena od glavnog seoskog puta samo 20 metara. Pronašli su je slučajno vlasnik kuće Emil Živić i njegov sin Marko.

“Dosli smo iz Niša da kao i obično obiđemo kuću. Sin je bio u kolima ispred kapije, a ja sam došao do ulaza u kapiju i odmah primetio da nešto nije u redu. Vrata podruma i prozor na spratu bili su odškrinuti. Čuo sam korake u kući i krenuo ka kapiji da pozovem sina, međutim i on je primetio da se pomdera zavesa na prozoru pa je dotrčao. U tom trenutku neki muškarac je iskočio kroz prozor i počeo da beži kroz dvorište”, rekao je Živić.

On je kazao da mu u prvi mah nije palo na pamet da bi to mogao da bude otmičar sa devojčicom jer je čuo da se za njim traga kod Knjaževca.

“Kad je iskočio kroz prozor sin ga je prepoznao i počeo da viče da je to Ninoslav. Sin je odmah uzeo telefon da zove policiju, a ja sam potrčao za otmičarem niz brdo. Trčao sam za njim oko 300 metara, ali pobegao mi je jer mlađi i brži. Video sam ga samo gde odmiče u pravcu crkve. Tu postoji jedna staza, on je sigurno znao za tu stazu”, izjavio je Živić.

Prema njegovim rečima, nakon što je otmičar pobegao on se vratio u kuću i dozivao devojčicu, ali nije želeo da uđe u sobu pre dolaska lekara i policije.

“Dozivao sam je iz hodnika “curo, curo”, ali nije odgovarala. Kada je došao inspektor i kada su dete izneli napolje video sam da devojčica nije povređena, nije imala modrice, ali bila je bleda, uplašena, oči krupne i samo je gledla. Inspektori su je hrabrili, ali ništa nije govorila. Inspektor joj je pričao da više ničega ne mora da se plaši, da su je spasili, međutim, samo je ćutala”, rekao je Živić.

On je kazao da su u kući vidljivi tragovi boravka i da je otmičar za grejanje sobe u kojoj je krio devojčicu koristio kvarcnu grejalicu.

“Primetio sam da su neke stvari razbacane po kući. Lekovi koji su bili na polici, razbacani su po stolu. Primetio sam da je popijena jedna flaša gaziranog soka koji je tu stajao tri godine i pola flaše vina. Nije bilo hrane u kući, samo neka kutija kolača”, rekao je Živić.

Prema njegovim rečima, on tokom zime živi u Nišu, pa je kuća u Pasjači prazna, ali je obilazi svakih deset dana. Komšije Živića kazali su da ništa nisu primetili sumnjivo u kući i da nikad nisu posumnjali da otmičar tu krije devojčicu.

Za sada nije poznato koliko je dugo otmičar tu držao Moniku i da li je zapravo sve vreme bila tu, a da je on ostavljao tragove u drugim selima da bi zavarao potragu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com