DruštvoObrazovanje

Vlasnik firme iz Gadžinog Hana poklonio komplete knjiga školi “Vožd Karađorđe”

Branislav Mihajlović, direktor i vlasnik kompanije “Resor” iz Hadžinog Hana poklonio je komplete knjiga i na taj način obogatio fond školske biblioteke Osnovne škole “Vožd Karađorđe”. Na ovu ideju je došao, kako kaže, zbog toga što sve više dece svoje slobodno vreme provodi uz telefone.

Bioliotekarke ove škole Aleksandra Pavlović i Suzana Popović Ickovski, raduju se novom “kontigentu” knjiga  i kažu deca će biti oduševljena. U ovoj biblioteci se često organizuju radionice, vode sekcije a pažljivo se čuva i knjižni fond škole.

“Činimo sve da ovaj ambijent čitaonice učinimo prijatnim mestom za učenje i druženje naših učenika. Mi jednako sa decom uživamo u knjizi i tu ljubav zajedno gajimo…”, kažu ove posvećene profesorke.

Podsetimo, Mihajlović je poznat po svojoj humanosti. Juna ove godine platio je matursko veče svim osmacima sa područja opštine i ponudio stipendije i posao svima onima koji upišu proizvodna zanimanja.

Prema njegovim rečima, ovo je tek početak ovakvih donacija. Na inicijativu gradonačelnice, svake naredne godine doniraće knjige svim Osnovnim školama, a na kraju školske godine, deca koja najviše štiva pročitaju, dobiće i najveći broj knjiga.

“Cilj je da uz ove lepe i pametne knjige odnegujemo zdravu i obogatimo našu mladu generaciju za dobrobit našeg naroda i države. Znamo da deca provode sve više vremena provode uz telefone, želimo smo na ovaj način da ih motivišemo da čitaju više i da obogaćuju svoj rečnik. Na taj način mogu da iskažu ono šta su naučili kroz vreme. Računamo da će oni u budućnosti biti dobri roditelji, dobri naučnici, lekari, pravnici, radnici i na taj način dati doprinos i biti deo društvo koje je omogućilo ekonomski razvoj Niša”, kazao je Mihajlović.

Učenici jedne od najstarije osnovne škole u gradu, prema rečima direktorke, Milene Kostić vole da čitaju, a da nastavnici trude da ih usmeravaju ka tome.

“Naša deca vole da čitaju, a mi ih usmeravamo ka tome i učimo ih da je u životu jako važnoda obogaćuju svoj rečnik. Najviše vole da čitaju u prijatnom prostoru biblioteke, koji nije učionički. Tu mogu da se malo poigraju i odrade neku radonicu. Biblioteka je sa 22.433 knjige tako da nam sve ove donacije mnogo znače”, pojašnjava Kostić i dodaje da je školi potrebna sanacija krova.

Ona ističe da škola broji 837 učenika u 33 odeljenja raspoređenih tako da je ovo jedna od retkih škola gde broj učenika permanentno raste s godinama.

Ovo su akcije i vrednosti koje smo mi, nažalost zbog svakodnevnice sa kojom se susrećemo, pomalo zaboravili. Pozivam domaće privednike da se takođe pridruže ovoj velikoj akciji i da doniraju školama knjige. Samim tim, pomažemo deci da odrastaju pametnija, da ih učimo da ostaju ovde. Sa ovom akcijom nastvićemo i sledeće godine”, navodi gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica je takođe pozvala i sve škole da se jave Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i iznesu kažu šta je to što im je nephodno kada su radovi u pitanju kako bi im Grad u 2024. godini “izašao u susret”.

Podsetila je da je tokom ove godine renovirano puno toaleta u osnonim školama kao i da se dosta radi na enegetskoj efikasnosti koje su prošle kroz program Ministartsva energetike, poput škole  “Kralj Petar Prvi” i “Igor Goran Kovačić”. Sledeća škola koja će proći kroz projekat Ministarstva je “Stefan Nemanja”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo covece! Koja “kolicina” dobrote i humanosti u jednom coveku! Neka ovo bude pokretac i drugim privrednicima, ima ih, probudi te se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com