Društvo

VLADINA KOMISIJA ODOBRILA ZAPOŠLJAVANJE. U Nišu posao za 250 prosvetara

Vladina komisija usvojila je odluku da se raspiše konkurs za zapošljavanje u prosveti na neodređeno vreme. Kao što je i planirano, u prvoj fazi odobreno je mesta za oko 5000 ljudi, koji u prosveti rade na određeno vreme sa punom normom od 2014. i 2015. godine, a i ranije.

“Novi krug zapošljavanja očekujemo već početkom februara i tada će biti raspisani konkursi za one koji rade u prosveti od 2016. i 2017. godine. Ceo proces prate sindikati, predstavnici aktiva direktora i školske uprave, a škole su u obavezi da formiraju komisije koje će pratiti ceo proces izbora kandidata. Dobijanjem posla za stalno mladi će dobiti sigurnost, a samim tim i šansu za zasnivanje porodice. Svakako, ova mera Ministarstva i Vlade će doprineti povećanju nataliteta”, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Na teritoriji Školske uprave Niš na ovaj način do stalnog zaposlenja doći će oko 250 prosvetnih radnika, rekao je Niškim Vestima načelnik Dragan Gejo.

„Kriterijum je jasan. U prvom krugu biće primljeni oni koji imaju jedan predmet 100 posto norme u jednoj obrazovnoj ustanovi. Njih je u Školskoj upravi Niš oko 250. Nakon prvog kruga biće sagledani oni koji rade u dve i više škola i na kraju prosvetni radnici koji imaju normu manju od 100 posto, pa i oni koji predaju nekoliko predmeta“, istakao je Gejo.

PROČITAJTE VIŠE:

DOBRA VEST ZA PROSVETARE U NIŠU: Stalan posao za oko 250 nastavnika

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com