Sport

Vladimir Đorđević: Verujem u igrače i naš opstanak u Super ligi

Pred fudbalerima Radničkog je još samo jedna, najvažnija utakmica u sezoni. U nedelju od 18:30 časova na Čairu se igra drugi meč baraža za popunu Super lige Srbije.

Nakon poraza u prvom meču u Inđiji protiv istoimenog kluba, rezultatom 1:3, Radnički očekuje revanš na Čairu i meč u kome moraju da nadomeste dva gola minusa iz prvog duela.

Ekipu će sa klupe predvoditi treneri iz dosadašnjeg stručnog štaba Vladimir Đorđević i Dragan Gavrilović, a Đorđević je pred novinarima izneo svoja očekivanja pred nedeljni meč.

Nekadašnji prvotimac Radničkog i dugogodišnji trener u stručnom štabu seniorske ekipe „Reala sa Nišave“, svestan je težine izazova pred kojim se ekipa nalazi, ali je optimista po pitanju ishoda:

“Cela ova turbulentna sezona staje u nedeljnu utakmicu. Otežavajuća okolnost je što moramo nadoknaditi minus od dva gola iz prvog meča, ali je to na neki način za nas i dodatni motiv. Na stručnom štabu je da u ovom kratkom periodu da pre svega podigne ekipu i da na meč izađemo skoncentrisani i na ofanzivu i na defanzivu. Koliko je potrebno da postignemo golove za prolaz, toliko je i važno da u odbrani budemo mirni i sigurni i od toga će kretati naše samopouzdanje. U ovoj situaciji mi moramo dati i više nego što je naš trenutni maksimum da bismo ostvarili pozitivan rezultat. Verujte, ni jednog trenutka ne sumnjam u naš prolaz i da će Radnički i sledeće sezone igrati Super ligu Srbije. I u prvoj utakmici pokazali smo više nego što rezultat govori, bio je to i splet nesrećnih okolnosti da u meču u kom dominiramo primimo golove iz praktično svakog šuta koji je protivnik uputio”

Radnički će u revanšu biti kompletniji, jer se u tim vraćaju igrači koji su odradili suspenzije zbog žutih kartona:

“Petrov i Varga se vraćaju nakon odrađene suspenzije, ostali igrači koji su imali povrede deluju bolje na treninzima, čvršći su i spremniji za utakmicu. Sve snage koje imamo na raspolaganju stavićemo na teren jer mi moramo da napadnemo i pobedimo”.

Za kraj, Đorđević je ponovio da oseća da su svi svesni važnosti meča koji je pred Radničkim i da se nada da će uz pozitivnu energiju doći do željenog cilja.

“U nedelju svi u klubu i na tribinama moramo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Pozivam i publiku da dođe i podrži klub, jer nam biti potreban i dodatan vetar u leđa da napadnemo i pobedimo Inđiju. Nadam se da ćemo napokon „poginuti“ jedni za druge i na kraju se radovati”.

Revanš meč baraža sudiće glavni sudija Miloš Milanović iz Ćuprije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nadam se da ce ulaz biti besplatan jer vam je preko potrebna pomoc navijaca.Po kisi i kako igrate,sigurno vas nece puno ljudi gledati i jos ako moraju da plate za vase ne znanje i nemoc,niko nece ni doci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com