Društvo

Vladika niški Arsenije obišao novi Klinički centar

Vladika niški Arsenije obišao novi Klinički centar, prilikom posete rodila se i inicijativa da se izgradi paraklis u okviru bolničkog kruga, koji može da bude gotov do kraja godine.

“Do kraja ove kalendarske godine u krugu Kliničkog centra u Nišu biće izgrađena paraklisa, mala bogomolja”, rekao je Vladika niški Arsenije.

Vladika je tom prilikom dodao da se za sada radi o inicijativi koja je pokrenuta, ali će izgradnja paraklisa biti započeta kada se za to dobiju sve potrebne dozvole.

„Bolnice i Klinički centri u kojima sam do sada bio i koje sam video nemaju ovakve uslove za lečenje pacijenata, a posebno mi je drago da se centar koji je među najopremljenijim u ovom delu sveta nalazi baš u Nišu“, istako je Vladika Arsenije.

Foto: Niške Vesti

Vladika je dodao da bi kao kruna niškog Kliničkog centra, a danas je pokrenuta i inicijativa za to, podigne crkvica u bolničkom krugu.

„Pacijenti bi na taj način mogli da ostvaruju svoje duhovne potrebe, gde će biti uvek jedan dežurni sveštenik koji će biti na usluzi vernicima i gde će moći da im se pročita molitva, da se ispovede, da se pričeste“, dodao je on.

Crkva će biti prisutnija među pacijentima Kliničkog centra, a u skladu sa tim kada ćemo dobiti potrebne dozvole za izgranju nadamo se da će paraklisa biti završena već do kraja ove kalendarske godine, pojasnio je.

„Pokrenuta je i inicijativa da se na prostoru starog Kliničkog centra izgradi mali objekat, paraklis, gde ćemo omogućiti našim pacijentima da se u vreme praznika, ali i rekao je Radovanović.

Direktor niškog Kliničkog centra prof. dr Zoran Radovanović je istako da je ovo bila prilika da se Vladika niški Arsenije upozna sa uslovima u kojima rade lekari, medicinske sestre i tehničari, ali i uslovi u kojima se leče pacijenti , a koji su na raspolaganju pacijentima sa juga Srbije, a sve zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com