Društvo

Vladika Arsenije predvodi “Krsni hod” za podršku SPC u Crnoj Gori

Vladika niški Arsenije sa sveštenstvom i narodom krenuće danas u 17 časova u Krsni hod od hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene bulevarom do hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Vladika će predvoditi gradjane  u “Krsnom hodu za pomoć braći u Crnoj Gori u odbrani srpskih svetinja”.

Skup je uredno prijavljen policijskoj upravi Niš od strane građana.

“Skup će biti bez stranačkih, navijačkih obeležja, zastava i obeležja udruženja. Samo srpske zastave, sveće, ikone. Bez petardi, baklji, vateometa i paljenja zastave”, navode organizatori.

Želeći da svi damo svoj molitveni doprinos u nastavku borbe protiv zla i nepravde, koji su ozakonjeni u spornom zakonu kojim se ugrožavaju verska prava svih pravoslavnih u Crnoj Gori, svako veče do badnjeg dana biće služen Molebni kanon Presvetoj Bogorodici.

“Ovom prilikom pozivamo verni narod Eparhije niške da u što većem broju uzme učešće u ovim Molebanima te da umnoži svoje lične molitve kako u hramovima tako i u svojim domovima. U iščekivanju sveosvećujućeg praznika Rođenja Hristovog, i mira koji On sobom donosi, uzdajući se u silu Božiju koja se u nemoći pokazuje, nadamo se izbavljenju i spasenju moćnom rukom Njagovom”, navodi u obraćanju vladika Arsenije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com