Društvo

Vladana priprema ‘’pakete pomoći’’ za nezaposlene i samohrane majke

Nišlijku Vladanu Stojanović javnost je upoznala kada je pokrenula humanitarnu akciju „Obucimo život“, a potom i „Mama mamama“ kako bi porodiluštu u Nišu donirala benkice, a mame međusobno razmenile stvari koje im više nisu potrebne. Sada je pokrenula novu akciju ‘’Paket pomoći’’ sa željom da pomogne mamama koje su ostale bez posla ili su samohrane. Nada se velikoj podršci dobrih ljudi, kompanija i radionica koje bi je podržale i pomogle doniranjem bar jednog njihovog prozvoda. Ovim putem ona ih poziva da joj pomognu da obraduje ove porodice i pomogne im jer je pomoć potrebna. Kaže da akcija prikupljanja proizvoda koji će se naći u paketima traje do 10.marta iduće godine.

 

‘’Ideja o paketima pomoći se rodila kada mi se posle prve dve akcije javio veliki broj mama da pohvale akcije ali i da se zahvale na tome što sam ih međusobno povezala i što su mogle da razmene stvari koje su im potrebne. Primetila sam da među ovim majkama koje su se javljale ima puno onih koje su ostale bez posle ili već duži vremenski period tragaju za poslom’’, kaže Vladana.

Dodaje da joj je posebno palo u oči to što je mađu majkama koje su se javljale bili puno samohranih majki.

„Njihove poruke su me posebo dirnure jer znam u kakvoj situaciji se većina njih nalazi. Mnoge od njih su bez posla, prinuđene su da same brinu o svemu i njima je naša pomoć najpotrebnija. Naši poklon paketi bi dobro došli i njima i deci“, kaže Vladana.

Pomoć će Vladana sakupljati do 10.marta, a kompanije ili pojedinci koji se priključe akciji mogu da šalju igračke, šminku, proizvode za negu lica i tela, predmete za ličnu higijenu za majke, decu, dečiju garderobu, garderobu za majke.

„Želja nam je da prvog dana proleća podelimo pakete i obasjamo suncem sve naše majke i njihovu decu“, zaključuje Vladana kojoj se u međuvremenu pridružilo još nekoliko njenih prijateljica koje žele da pomognu i postanu deo ove humanitrane priče.

Ova mlada Nišlijka velikog srca je i sama majka jednog dečaka, a sada očekuje prinovu. Viša medicinska sestra je u Kliničkom centru Niš pa je pomoć drugima njen životni poziv, a otuda, kaže, i osećaj za humanost i želja da ljudima pritekne u pomoć kada je ona potrebna.

„Volim da vidim osmehe na njihovim licima i licima njihove dece jer sam tada i ja srećna. To je isto kao i kada na svom random mestu na licu pacijenata vidim osmeh dok se oporavlja’’, dodaje Vladana.

Svi koji žele da se pridruže Vladani u pomognu joj u njenim humatiranim akcijama mogu da je potraže preko fejsbuka ili instagramu Vladana_90.

“Obuci novi život”: Nišlijka prikuplja benkice za porodilište. Da nam predivne bebe ne budu u pocepanim benkicama!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button