Sport

Vladan Babić nosilac 61. “Zlatne rukavice”

Osvajač 61. “Zlatne rukavice”, prestižnog boskerskog turnira, je srpski reprezentativac u superteškoj kategoriji Vladan Babić koji je u finalu savladao Kedija Agnesa sa Sejšelskih ostrva rezultatom 4:0.

Za najboljeg domaćeg boksera proglašen je Dušan Janjić, a najbolji strani bokser je Šamil Askerov iz Rusije. Najborbeniji par su Srbin Petar Prokić i Rus Aleksej Zobnji, dok je Rusija najbolja reprezentacija.
Posebnu nagradu za afirmaciju i promociju boksa dobio je novinar RTS-a Petar Denda.
Vladan Babić
Žiri “Zlatne rukavice” činili su legendarni jugoslovenski bokseri Mirko Puzović, kao predsednik, zatim Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Tadija Kačar, Milivoj Labudović, Fazlija Šaćiirović, Bratislav Ristić i Miodrag Perunović.
Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je više od 80 boraca iz 25 zemalja.
Specijalni gost na 61. „Zlatnoj rukavici” bio je i Jovan Džakula koji je pre tačno 50 godina (1968) osvojio „Zlatnu rukavicu”. Džakula je izašao u ring i poklonio se niškoj publici koja ga je pozdravila ovacijama, kao i ostale legende i velikane ringa sa ovih prostora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com