DruštvoVirus Korona

Vlada Srbije ublažava mere, otvaraju se zelene pijace i pojedine radnje

Vlada Republike Srbije saopštila je da će pojedine mere, donete kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, biti ublažene.

Zelene pijace od utorka će ponovo biti otvorene, ali uz obaveznu primenu svih zaštitnih mera protiv širenja virusa.

Takođe od sutra je dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, kao što su auto-mehaničarske i vulkanizerske radnje, obućari, krojači, hemijska čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…

Vlada Srbije poziva i poslodavce u oblasti građevinarstva da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, 21. aprila. Poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekcione rastvore), rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance i dužni su da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

I dalje ostaju zatvoreni objekti u kojima se okuplja veliki broj ljudi, kao što tržni centri, restorani i kafići, ali i objekti u kojima se obavljaju delatnosti koje zahtevaju blizak fizički kontakt frizerski i kozmetički saloni, teretane. Kako je ranije najavila dr Darija Kisić Tepavčević, otvaranje ovakvih objekata obavljaće se postepeno u narednom periodu.

Podsetimo, policijski čas od utorka počinje u 18 časova, a građani stariji od 65 godina moći će da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom u terminu od 18 do 1 čas iza ponoći, u trajanju od pola sata, a najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com