PolitikaRegion

Vlada Republike Srbije imenovala privremeno veće u opštini Merošina

Vlada Republike Srbije raspustila je lokalni parlament i imenovala petočlano veće koje će rukovoditi opštinom do novih izbora, pišu Merošinske Vesti. Nezvanično, lokalni izbori biće održani na proleće, u isto vreme kada i redovni u većini lokalnih samouprava u Srbiji.

Petočlano privremeno veće pored Sanje Stajić činiće dosadašnji predsednik opštine Merošina i poverenik opštinskog odbora SNS-a Saša Jovanović, predsednici opštinskih odbora SPS-a i Jedinstvene Srbije, Miljan Đorđević i Jovica Ilić, kao i dosadašnja odbornica SNS-a u Skupštini Emilija Petković.

Kriza merošinskog parlamenta počela je na Dan opštine, kada se svečana sednica pretvorila u „sednicu iznenađenja“ za predsednicu Skupštine, jer je većina odbornika zatražila njenu smenu. Istog dana, predsednik opštine Merošina podneo je ostavku. Nakon više pokušaja nova sednica na kojoj bi bio razrešen i izabran novi predsednik, nije održana više od mesec dana, pa su se stekli uslovi za raspuštanje skupštine i razrešenje svih funkcionera.

Vlada je po članu 85 stavu 2 Zakona o lokalnoj samoupravi, donela odluku da raspusti skupštinu opštine Merošina, jer Skupština više od mesec dana nije izabrala novog predsednika i članove veća. Predsednik Narodne skupštine ima rok dva meseca da raspiše nove izbore za lokalni parlament, ali je za očekivati da će zbog smanjenja troškova i racionalizacije, izbori u Merošini biti održani u isto vreme kada i redovni lokalni izbori u ostalim opštinama u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com