Sport

VK “Nais” završio istorijsku sezonu

Iako su takmičarsku sezonu završili porazom na gostovanju Vojvodini, vaterpolisti Naisa nemaju za čim da žale u minulom periodu na Čairu. Ove godine napravili su istorijski uspeh plasmanom u kvalifikacije za LEN kup ali i rezultatima koji su mu prethodili.

Iako su vodili u prvom poluvremenu, niški vaterpolisti ispustili su vođstvo u drugom delu igre i na kraju bili poraženi sa 9:7. Na polovini igre bilo je 4:2 u korist gostiju, ali se Ćuk sa tri vezana gola pobrinuo da domaćin preuzme inicijativu. Do kraja meča nisu uspele Nišlije da primene stari “recept” kojim su eliminisale Vojvodinu u četrvtfinalu Kupa Srbije, pa je domaćin upisao sigurnu pobedu.

Ipak, nemaju za čime da žale niški vaterpolisti jer, jedno je sigurno, nisu se nimalo obrukali u periodu koji je iza njih. Oni su sezonu u Regionalnoj A2 ligi okončali na poziciji broj 4, stigli do polufinala nacionalnog Kupa, a petom pozicijom u Superligi obezbedili su i plasman na međunarodnu scenu – takmičenje u LEN kupu. Njihov podmladak upotpunio je uspešnu sezonu plasmanom u polufinale državnog prvenstva Srbije.

Foto: Niške Vesti

Osim toga, bavili su se i vanterenskim aktivnostima kojima su potvrdili da su više od samo uspešnih sportista, a takođe su prikupljali i dobrovoljne priloge za zdravstveno i socijalno ugrožene sugrađane.

Bravo za VK “Nais”!

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com