Region

VIZIT KARTA SVRLJIGA: Opština Svrljig promovisala turistički katalog

Opština Svljig dobila je svoj turistički katalog. Izdavač kataloga je CTKS Svrljig, a urednici su Milena Ristić i Nenad Ranđelović, lekturu je izvršila Zorica Branković Basarić, a dizajn pripremio Miloš Mladenović. Odštampano u štampariji Galaksijanis.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Markoivć rekao je da je još dok je obavljao funkciju direktora Centra za turizam i kulturu opštine imao viziju da Svrljig koji ima pregršt manifestacija dobije jedan katalog koji će na neki način biti vizit karta ove opštine.

“Ranije su postojali neki pokušaji kataloga, ali to je bilo dosta skromnije i nije na pravi način predstavljalo Svrljig”, rekao je Marković.

Predsednik Marković je istakao da je još kao pomoćnik predsendika opštine marljivo radio na pokretanju turizma.

“Tada smo obezbedili prvi budžet za Udruženje ,,Tera Inkognita“ koje vodi Nenad Ranđelović i počeli sa foto-kolonijom koja je dala jedan zaista berićetan plod. Novi katalog je samo jedna baza, koji trebamo da nadogradimo u smislu naše turističke ponude”, rekao je Marković.

Kao epicentar turističkih dešavanja Marković ističe Niševac.

“Na vrlo malom prostoru imate toliko toga da ponudite. Tu je Banjica, Kotlovi, Marko Maus, grad Svrljig, sa suprotne strane selo Varoš. Od negde moramo da krenemo, a onda odatle možemo da usmerimo turizam ka Prekonožje, na Svrljiške planine, Staru planinu, imamo crkve, manastire”, istkao je Marković.

On je istakao da je nezaobilazno, kada se govori o turizmu, spomenuti kupališni kompleks ,,Bazeni Pastirište“ koji na godišnjem nivou, tokom kupališne sezone, poseti više od 20.000 ljudi.

Foto: Svrljiške novine; D.M.

Inače, pored predsednika opštine Svrljig Miroslava Markovića prezentaciji novog kataloga opštine Svrljig prisustvova je i zamenik predsednika Opštine Svrljig Vlada Pejčić.

Ovom prilikom CTKS Svrljig zahvalio je svima koji su dali doprinosa u izradi kataloga a posebno Bojanu Jovanoviću na fotografijama i tekstovima, kao i Lazaru Krstiću na mapi koja se nalazi na poslednjoj strani kataloga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Данас сам сазнао да је Преконошка пећина јако лепа,велика са подземним водама и језерима.Ишао је један пријатељ пре пар година са алпинистичким опремом. Ето овом приликом упућујем апел надлежнима да направе модеран пројекат сређивања јер би могла да постане туристичка атракција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com