Sport

Vitezovi u vrhu srpskog boksa

Boks klub “Vitez” i u ovoj godini može da se pohvali brojnim uspesima. Sezonu je završio na prvom mestu u Srbiji u konkurenciji devojaka i na trećem mestu na nivou države u zbrnoj konkurenciji. Samo je jedna zlatna medalja falila niškom klubu da ponese titulu najuspešnijeg kluba u Srbiji. Ipak, bokseri “Viteza” okitili su se sa čak devet medalja sa državnih prvenstava ove godine.

 

“Takmičari “Viteza” ove godine osvojili su tri zlatne medalje, čak pet srebrnih i jednu bronzanu. Ovo je za nas veliki uspeh. Za vrh tabele borili smo se protiv 74 klubova”, rekao je Niškim Vestima trener Srđan Radulović.

Ovo je veliki uspeh za Nišlije jer je klub veoma mlad. I u prvoj godini postojanja su zabeležili veliki uspeh, bili su četvrti na nivou Srbije u konkurenciji od 73 kluba. I tada je falila jedna medalja za bolji plasman.

“Ove godine smo imali dosta finalnih borbi. Najviše finala-četiri, imali smo u konkurenciji seniora, dok su drugi imali po dva. Sva četiri smo izgubili. Sa druge strane kod devojaka smo od tri finala, tri dobili”, istakao je Radulović.

Foto: BK “Vitez” Niš

Neda Brkić je osvojila zlatu medalju, Nikolina Stevanović, Natalija Savić, srebrne su osvojili Lazar Arsić, Novak Radulović, Goca Marjanović, Miloš Milovanović i Vuk Manić.

“Falilo nam je malo sportske sreće, ali je ovo veliki uspeh, jer smo jedan od retkih klubova sa juga Srbije koji ima toliko zlatnih medalja i koji je napravio takav uspeh za kratko vreme”, kazao je trener niških “Vitezova”.

Foto: BK “Vitez” Niš

Uspeh je Boks klub “Vitez” zabeležio i na takmičenju “Smederevska jesen”, ali i na “Greates open” u Lazarevcu. Sa Sederevske jeseni se ovaj klub u Niš vratio sa četiri medalja, dok je na Greates openu osvojio takođe četiri medalje, a pehar je dobio i sam trener za najuspešniji klub.

Foto: BK “Vitez” Niš

Tri predstavnika je ovaj klub imao na Prvenstvu Evrope u Budvi. Nina Stajković je nažalost izgubila sudijskom odlukom, Neda Brkić i Natalija Savić nisu otišle zbog škole. Radulović je najavio da ih uskoro očekuje Prvenstvo jugoistočne Srbije i podseća da je prošle godine ubedljivo najbolji bio upravo Boks klub “Vitez”.

Foto: BK “Vitez” Niš

Radulović kaže da su sveukupnom uspehu doprinele intenzivne pripreme, koje nije omela ni korona. Zahvaljuujući Boks savezu Srbije i niški klub je boravio na Vlasini gde su imali tu privilegiju da čuju iskustva velikog boks stručnjaka, prvog trenera bokserske selekcije Srbije Horhe Luis Frometa. Jedan od najcenjenijih trenera je nakon kampa bio gost i našeg grada i uverio se na koji način se pripremaju takmičari BK “Vitez”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com