Društvo

Viteški festival u Niškoj Tvrđavi

U niškoj Tvrđavi za vikend, 10. i 11. jula održaće se 5. viteški festival „Zaštitnici Tvrđave”. Festival je zakazan u subotu i nedelju od 10 do 20 sati.

Svečano otvaranje festivala planirano je za subotu 10. jul u 17.00 sati na platou između Gradske bašte i Istorijskog arhiva. Festival će otvoriti organizatori  viteška družinaZmajeva griva“.

Turistička organizacija Niš i gradska opštine Crveni Krst, tradicionalno pomažu održavanje festivala.

“Posetioci će moći da vide kamp, biće postavljeni šatori i kreveti. Posetioci će moći da se obuku kao vitezovi, oprobaju u streličarstvu, viteškim igrama, jahanju, prošetaju viteškim selom kao i da učestvuju u takmičenju u ispijanju piva i tako se dožive autentičnost srednjeg veka. Svečano otvaranje je u 17 sati, a borbe kreću u 18 sati. Na turnire svi mogu da se prijave”, navode organizatori festivala.

Prema rečima jednog od organizatora, predmete od drveta i kože pravi sam, za potrebe festivala.

Foto: Raspored programa

“Zanimljiv program i postavku za sve generacije kako bi podsetili na deo naše istorije i pokazali kako vitezi, oklop, šlem, mač i konj nisu značili samo zaštitu i snagu, već ponos, hrabrost, čast, ljubav i čestitost”, dodali su.

Ulaz za posetioce je slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com